Ihon tarpeet vaihtelevat runsaasti iän, sukupuolen ja iho-ongelmien mukaan. Nuorena ihonhoidon tarkoitus on ylläpitää ihon hyvinvointia ja ehkäistä ikääntymisen näkyviä merkkejä. Ikääntyvän ihon hoito eroaa tästä keskeisesti siten, että ihonhoidolla pyritään hoitamaan ikääntymisen jo aiheuttamia ihomuutoksia kuten kuivuutta, ja samalla hidastamaan ihon näkyvää ikääntymisprosessia.

Samasta syystä ihonhoitorutiini on syytä tarkastaa aika ajoin, sillä sinun ihotyyppisi voi muuttua ajan myötä. Nuorena iässä ollut rasvainen iho saattaa vanhempana näkyä kuivana ihona ja siellä voi liian pesevien tuotteiden vuoksi olla epäpuhtautta.

Jos sinulla on vaikeuksia tunnistaa oma ihotyyppisi, voit kysyä neuvoa ihotyypin määrittelemiseksi ihoanalyysin avulla. Mikäli tiedät jo oman ihotyyppisi, olemme valinneet ihotyypillesi tai iho-ongelmaasi sopivat tuotteet ihonhoito-opas välilehden alle.

Päivitä ihonhoitorutiinisi

Oletko epävarma käyttämistäsi tuotteista? Tutkimme käyttämäsi tuotteet puolestasi. Ammattitaitoinen henkilökuntamme opastaa sinua valitsemaan juuri oikeat tuotteet ihollesi.

Miesten ihonhoito

Miesten ihonhoito

Myös miesten iho tarvitsee hoitoa ja kasvojenalueen hoitoon kannattaisi kiinnittää huomiota erityisesti talvisaikaan. Miesten iho on naisten ihoa 20–30 prosenttia paksumpi ja se sisältää enemmän kollageeniä. Miesten ihossa talineritys on naisia voimakkaampaa ja se on myös joustavampi.

Lue lisää
Ihonhoitotuotteet nuorelle iholle

Nuori iho (10v. – 13v.)

Yleisin virhe mitä murrosiässä tehdään, on ihon liiallinen peseminen ns. liikapuhdistus. Liian kuivattavalla puhdistustuotteella ihon pinta kuivuu ja iho tuntuu karhealta ja iho alkaa tuottaa enemmän talia ja tuntuu tämän vuoksi rasvaisemmalta.

Lue lisää
Teini-ikäisen ihonhoito

Teini-ikäisen iho (13v. – 18v.)

Teini-iässä vastuu omasta hyvinvoinnista alkaa yhä enemmän siirtyä nuorelle itselleen. Terveelliset elintavat auttavat pitkälle ja näkyvät myös ihon kunnossa. Ihon hyvinvointi koostuu monesta asiasta. Riittävä lepo, sopivasti liikuntaa, tasapainoinen ruokavalio, riittävä veden juonti ja hygienia ovat terveyden kulmakiviä.

Lue lisää
Ikääntyvä iho

Ikääntyvä iho

Ihon luonnollinen ikääntyminen käynnistyy 25 ikävuoden jälkeen, kun ihon kollageenin- ja elastiinintuotanto hidastuu. Tämä johtaa hiljalleen ihon veltostumiseen ja ohenemiseen, jota edistävät myös hormonimuutokset erityisesti naisilla.

Lue lisää