Usko tai älä, myös miesten iho tarvitsee hoitoa!

Kasvojenalueen hoitoon kiinnitetään huomiota yleensä talviaikaan kun kylmäilma on liikaa, jopa miehen iholle. Testosteroni tekee miehen ihosta paksumman kuin naisten iho ja se sisältää enemmän kollageeniä. Miesten ihossa talineritys on naisia voimakkaampaa, jonka vuoksi se on myös joustavampi. Tämän vuoksi miesten iho säilyy pidempään kiinteänä kuin naisilla, ja iän tuomat muutokset näkyvät yleensä naisia myöhemmin.

Jotta ihonhoito on mahdollisimman helppoa, olemme valinneet alle miesten iholle sopivat tuotteet.

Mahtavaa, että sinua on alkanut kiinnostella ihonhoito. Ihonhoidon aloittaminen ei ole koskaan liian myöhäistä eikä se ole myöskään rakettitiedettä, et tarvitse ihonhoitorutiiniin kahtakymmentä eri putelia – kahdellakin pärjäät alkuun, jos puhdistustuotteesi on jokin muu kuin vaahtoava suihkusaippua ja jos käytät kasvoillesi jotain muuta kuin vartalovoidetta. Aivan kuten autoissakin, eri öljyt käyvät eri osille – niin myös ihonhoidossa. On ihan eri asia hoitaa kuivia kantapäitä kun kuivaa silmänympärysalueen ihoa.

Päivän aikana ihon pinta ottaa vastaan mitä kummallisempia asioita, sinne kertyy likaa, pölyä, kuolaa, suudelmia jne. jotka kaikki rasittavat jollain tapaa ihoamme. Elintavoissamme voi myös olla parantamisen varaa, lisäksi aurinko ja stressi vahingoittavat ihoa. Talvella taas tuntuu iho voi tuntua kireältä naamarilta, kun pakkanen jää iholle, vaikka tulemme takaisin sisälle – Iho yrittää näin kertoa sinulle, että hän ei voi hyvin.