Kosteutus on erittäin tärkeä osa kaikkien ihotyyppien oikeaoppista ihonhoitoa. Monet, jotka kärsivät rasvaisesta ihosta jättävät usein kosteutuksen vähemmälle ajatellen vähentävänsä näin ihon rasvoittumista. Asia on kuitenkin päinvastainen ja usein oikeiden kosteustuotteiden lisääminen rutiiniin tasapainottaa ihon rasvaisuuden ja epäpuhtaudet nopeasti.

Ihon kosteuttamisesta voitein kannattaa tehdä päivittäinen rutiini, eikä syyttä. Kosteuttaminen auttaa ylläpitämään ihon elastisuutta, jotta juonteet, rypyt ja veltto iho eivät ole riesanasi ennenaikaisena.

Kasvovesi antaa iholle vesikosteutuksen sekä ravinteita ja auttaa muita hoitotuotteita imeytymään tehokkaammin. Käytetään aamuin illoin puhdistuksen jälkeen ja tarvittaessa myös päivällä vaikkapa meikin päälle.

Seerumit antavat lisäbuustia ihonhoitoon. Seerumit sisältävät tiivistettyjä korkealaatuisia raaka-aineita, jotka hoitavat ihoa tehokkaasti.
Kasvovoide tukee oman ihotyyppisi mukaista hoitoa. Kasvovoiteesta iho saa myös vesikosteutusta ja tuotteesta sekä tuotteen sisältämistä raaka-aineista riippuen erityyppisiä ravinteita. Voidaan käyttää aamulla ja illalla. Kasvovoide korjaa ja ravitsee ihoa sekä vahvistaa sen toimintoja. Se vahvistaa ihon suojakerrosta ja tasapainottaa kosteuspitoisuutta.

Kasvoöljy ravitsee ihoa ja antaa iholle sen kaipaamaa kosteutusta. Kasvoöljy sitoo kosteuden kasvoille. Yleensä kasvoöljyt levitetään kasvoille kosteusvoiteen jälkeen. Kasvoöljyjä voi myös käyttää pelkästään esim. yövoiteena.

Balsamit ovat vedettömiä tehokosteuttajia, jotka sisältävät runsaasti ihoa helliviä ja hoitavia öljyjä ja muita ihon superfoodeja. Sopii käytettäväksi koko perheelle esim. pakkassuojaksi tai huulivoiteeksi. Etenkin kuiva iho, herkkä iho ja couperosa-iho sekä rasvakosteutta kaipaava iho hyötyvät balsamin käytöstä.

Silmänympärysvoide on tarkoitettu nimensä mukaisesti herkälle ja ohuelle silmänympärysiholle. Kasvovoiteet ja öljyt voivat olla liian tuhteja silmänympärysiholle, jolloin voi esiintyä mm. turvotusta. Käyttö aamuin illoin.

Huulille suunnitellut ihonhoitotuotteet auttavat pitämään ne pehmeinä, estävät kuivuutta ja vähentävät juonteiden näkyvyyttä.

Kasvonaamiot ovat ihonhoidon luksustuote, jolla voit hemmotella itseäsi. Naamiolla on muitakin tärkeitä hyötyjä tuotteesta riippuen. Kasvonaamiot ovat hyvä tuki päivittäistä kasvojenhoitoa ja niitä voi käyttää n. kerran viikossa. Naamio laitetaan puhdistuksen jälkeen ja pääasiassa naamiot ovat kasvoilla 10-15min. Joitain kosteuttavia naamioita voi pitää kasvoilla, vaikka koko yön.