Tervetuloa aurinko ja kevät!

Aurinkovoide otetaan yleisesti käyttöön liian myöhään kesällä, rannalla kun auringosta mennään varta vasten nauttimaan. Aurinkovoide ei kuitenkaan tulisi löytyä pelkästään rantakassista, vaan se olisi parasta ottaa päivittäiseen käyttöön jo keväällä helmi- maaliskuussa auringon paahtaessa keväthangista peilinä kasvoille. Aurinko yllättää juuri silloin kun ei ajattelisi, ja siksi suojavoide tulisi asettaa vakipaikalleen kasvohoitotuotteiden vierelle kylpyhuoneessa hyvissä ajoin keväällä. On aina helpompi suojautua vähän niin kuin varmuuden vuoksi, kuin katsella palaneita kohtia illalla kotiin palatessa. Iho kuivuu, vaurioituu ja vanhenee ennen aikaisesti etenkin palamisen vaikutuksesta.

Mitä eroa on UVA ja UVB-säteilyllä?

UV on lyhenne ultraviolettisäteilystä, joka on ihmisille näkymätöntä elektromagneettista säteilyä. Hyvä aurinkovoide suojaa ihoa auringon molemmilta haitallisilta UV-säteiltä – UVA:lta ja UVB:ltä. Molemmilla säteillä on ihoamme eri lailla kuluttava vaikutus. UVA -säteiden vaikutukset näemme ihossamme vasta myöhemmin. Nämä säteet tunkeutuvat syvälle pinnan alle ja aiheuttavat ihossa pitkäaikaisia muutoksia. UVA on vastuussa pigmenttilaikuista, rypyistä ja ihon ennenaikaisesta vanhenemisesta sekä paksuuntumisesta. UVB -säteiden vaikutuksen näemme ihossamme huonossa tapauksessa nopeastikin; nämä säteet aiheuttavat esimerkiksi palamisen.

aurinkovoiteet rantapyyhkeellä appelsiinien seassa

Mikä ihmeen SPF?

SPF (Sun Protection Factor)- merkintä on yhtä kuin suojakerroin, joka kertoo kuinka kauan voit pysyä auringossa ilman polttamista aurinkovoidetta käytettäessä, verrattuna siihen, kuinka kauan voit pysyä auringossa ennen polttamista käyttämättä aurinkovoidetta. Jos esimerkiksi tavallisesti kestää 15 minuuttia ilman aurinkovoidetta ja käytät SPF 10:ta, se kestää 10 kertaa pidempään poltettavaksi tai 2,5 tuntia.

Aurinkovoiteiden suoja perustuu joko kemiallisiin tai fysikaalisiin suojafilttereihin.

Kemialliset filtterit imeytyvät ihon läpi ja muodostavat sen alle suojaavan kerroksen, joka imee UV-säteilyä itseensä muuttaen sen lämpöenergiaksi, joka saattaa paitsi ärsyttää ihoa myös aiheuttaa hormonaalisia muutoksia. Kemiallinen aurinkosuoja voi sisältää mikromuovia ja niissä on sallittua käyttää nanokokoisia mineraalipartikkeleja, jotka pääsevät imeytymään ihosta elimistöön. Etenkin erityisen yleisesti käytetty, UVB säteilyä tehokkaasti imevä oxybenzone on monissa tutkimuksissa nostettu esille ongelmallisimpana kemiallisena filtterinä.

Luonnonkosmetiikan aurinkosuojat ovat fysikaalisia aurinkosuojia, joiden toiminta perustuu mineraalisuodattimiin. Näitä ovat yleensä joko titaanidioksidi tai sinkkioksidi. Mineraalit heijastavat tunkeilevat UV-säteet pois iholta peilin tavoin, eivätkä ne imeydy ihoon. Fysikaalinen aurinkosuoja ei myöskään sisällä mikromuovia eikä nanopartikkeleja, jotka ovat luonnonkosmetiikassa kiellettyjä.

Luonnonkosmetiikan tavoin fysikaalinen aurinkosuoja hoitaa aidosti ihoa, koska sen valmistuksessa ei ole sallittua käyttää esimerkiksi silikonia ja muita täyteaineita, joilla ei ole mitään ihonhoidollisia vaikutuksia. Valitsemalla fysikaalisen aurinkosuojan säästät rahaa, koska et maksa turhuuksista. Lisäksi fysikaalinen aurinkosuoja suojaa ihon heti auringolta, kun kemialliset aurinkosuojat pitää levittää puoli tuntia ennen aurinkoon menoa. Helppoa ja nopeaa!

Pari vinkkiä kuinka ylläpidät tasaista rusketusta ja peset fysikaalisen aurinkosuojan pois:

  • Pidempään auringossa oleillessa ja ihon sille altistuessa sekä kesän edetessä vartalon hoitoon tulee kiinnittää huomiota, koska ihon kuoriminen ja vartalovoiteiden käyttö pitää ihon joustavan kimmoisana, vahvana ja auttaa päivettynyttä ihoa säilymään pidempään ja tasaisena sävynä iholla.
  • Aurinkovoide tulisi aina poistaa huolellisesti öljymäisellä puhdistusaineella + konjac-sienellä. Öljy vie tehokkaasti mukanaan aurinkovoiteen, mutta ei kuormita ihon luonnollista toimintaa. Öljymäiset puhdistustuotteet ovat hyviä sillä ne soveltuvat myös lapsille. Valikoimastamme löytyvät saippuattomia vartalonpuhdistusaineita, mitkä ovat hellimpiä suihkukavereita.

Minkä aurinkovoiteen valitsen?

Lapin kauneuspilkun valikoimasta löytyy laaja repertuaari erilaisia aurinkosuojatuotteita, jotka ovat suunnattuja eri käyttötarkoituksiin, erilaisiin koostumuksiin ja myös lapsien iholle. Mitä rasvaisempi aurinkosuojatuotteen koostumus on, sitä paremmin tuote suojaa ihoa.
Aurinkosuojantuotteen valinteen vaikuttaa aina:

  • ihotyyppi, ikä ja sukupuoli (kuiva, ohut, rasvainen, paksu, vanha, nuori…)
  • ympäristö (kesä, talvi, kaupunki, saaristo, kotimaa, ulkomaa…))

Lasten iholle suositellaan aina voidemaista aurinkosuojaa ja mieluiten suojakertoimella SK50. Lasten aurinkovoiteet ovat vedenkestäviä ja hajusteettomia. Ne sopivat täydellisesti myös herkkäihoisille. Aurinkoon tottumatonta ihoa, lapsen herkkä iho ja luonnostaan hyvin vaalea ihoisten kannattaa alkaa totutella aurinkoon asteittain sekä suojautua vaatteilla ja asusteilla.Valikoimastamme löytyy lapsille tuotteita Ey! ja Alga Mariksen valikoimasta.

Alga Maris on ranskalainen korkealaatuinen luonnonkosmetiikkamerkki, joka on erikoistunut fysikaalisten aurinkosuojavoiteiden valmistukseen.

Alga Mariksen -aurinkosuojat sisältävät patentoitua superantioksidanttista Alga-Gorria® -uutetta ja ihoa kattavasti hoitavan voidepohjan. Se auttaa ihoa pysymään elastisena ja vastustuskykyisenä 100% luomutuotettujen kasviöljyjen avulla, sekä punalevästä uutetun alla-gorrin ansiosta, joka on muuten aikamoinen antioksidanttipommi. Sen sanotaan olevan 5X antioksidanttipitoisempi kuin C-vitamiini. Antioksidantteja iho tarvitsee auringon haittavaikutuksilta suojautumiseen.

Alga Maris aurinkosuojat ovat olleet markkinoilla pitkään, mikä tarkoittaa, että tuotekehittely ja testaus tuotteissa on pitkällistä työn tulosta. Alga Maris -aurinkosuojatuotteista löytyy voiteet kasvoille, vartalolle ja huulille. Lasten iholle on oma tuotelinja, jota suositellaan myös herkästi aurinkoon reagoiville ihoille.

Sävyttävä aurinkosuojavoide toimii kesän helpoinpana meikkipohjana

Alga Mariksen sävyttävä aurinkovoide kasvoille  on verrattavissa esimerkiksi BB-voiteeseen; se on kevyt, helppo levittää ja antaa kasvoille luonnollisen peittävyyden ja tasoituksen. Voide ei tunnu raskaalta kasvoilla edes rantapäivänä, joten voit hyvin olla huolitellumpi myös lomamatkoilla, suunnatessasi suoraan rannalta illalliselle. Sävyttävä aurinkosuoja sisältää rauhoittavaa kamomillaa ja kosteuttavaa luomuglyseriinia sekä reilun annok