Kiristeleekö sinun ihoasi, kun elohopea laskee pakkasen puolelle?

Huh pakkasta! Kittilässä ollaan kivuttu jo yli -30 asteen lukemiin ja talvi-ilma tuntuu taas viileämmältä kuin muistikaan! Kylmä viima saa pakkasilman tuntumaan vieläkin kylmältä ja vaikka iho onkin paras suojamuurimme, täytyy sitä kylmillä ilmoilla hieman avittaa. Sisäilmasta pakkaseen siirryttäessä saattaa hyvinkin olla 50 asteen ero, joten kyllä – iho on kovilla.

Talvella ilma on kylmempää ja kuivempaa kuin kesällä ja tämän vuoksi se kuivattaa ja ohentaa ihoa. Myös sisätiloissa, kun lämmitykset porhaltavat täysillä sisäilma on kuivaa. Tämä tarkoittaa sitä, että ihon suojakerros toimii talvella kesää huonommin ja janoaa yhä enemmän kosteutta. Kiristelevä ja kuiva iho on tuttu ongelma talvella ja koska kuiva iho on herkempi ärsytyksille ja punoittaa helposti, monet iho-ongelmat voivat talvella muuttua pahemmaksi.

Mitä ottaa huomioon talvi-ihon hoidossa?

Talvi-ihon hoidossa tavoitteena on antaa iholle suojaavia rasva-aineita sekä lukita siihen kosteutta. Monesti tahdomme käyttää samoja ihonhoitotuotteita ympäri vuoden, mutta talvella ihonhoitotuotteiden koostumusten kannattaa vaihtaa täyteläisimpiin, öljypitoisiin tuotteisiin jotta ne voivat kompensoida ihon luonnollista öljyntuotantoa. Myös rasvoittuva ja sekaiho tarvitsevat talvella runsasta kosteutusta ja joskus epäpuhtauksien synty iholla rauhoittuu, kun sen normaali kosteustasapaino saadaan kuntoon.

Ihon paras suoja on vaate, mutta kasvot on vaikea suojata kokonaan vaatteella, mikäli et pukeudu kokoaikaisesti hiihtomaskiin. Toiseksi parasta on suojata iho oikeanlaisilla ihonhoitotuotteilla, minkä valinnassa me autamme sinua!

Kaikki alkaa ihon puhdistuksesta

Ihon puhdistus on ihonhoidon kivijalka, siitä ei vain saa lintsata! Kuvittele, jos maalaisit vanhan tapetoidun seinän ilman että poistaisit vanhaa tapettia ensin, lopputuloksesta ei vain saisi tasaista, vaikka sinulla olisi miten laadukas maali tahansa. Panosta siis alkuvalmisteluihin, eli tässä tapauksessa ihonpuhdistukseen.

Meidän suomalaisten ihonhoidon helmasynti on ihon peseminen joko liikaa tai väärin ja monesti mennään metsään valitsemalla liian pesevä puhdistustuote tai saippua. Kun iho on jynssätty erilaisia harjoja apuna käyttäen kiiltävän puhtaaksi, on sitä vaikea enää saada kosteutettua kunnolla. Jätä harjat ja saippuat kaappiin ja valitse käyttöösi miedompia, kostuttavampia tuotteita kuten balmeja tai puhdistusmaitoja. Esimerkiksi superihana kotimainen Fiinin hellävarainen kaura puhdistusbalmi, jättää jälkeensä uskomattoman pehmeän ihon. Kauran sisältämät rasvat tekevät siitä hyvin hellävaraisen ja se sopii lähes jokaisen iholle, myös lapsille ja iäkkäille, mutta erityisesti kuivalle ja jopa kutisevalle, rauhaa kaipaavalle hipiälle. Talvisen säätilan muuttuessa voimakkaasti kaura voi olla juurikin se ainesosa, jota iho kaipaa.

Älä raasta kasvojasi myöskään harjoilla vaan valitse harjan sijaan käyttöösi konjac-sieni. Konjac-sieni aktivoi todella hellävaraisesti ihon omaa pintaverenkiertoa ja avaa ihohuokosia. Konjac-sienen käytön jälkeen ero naamioiden ja erilaisten seerumien imeytymisessä kasvojen iholle on niin huomattava, että tuotteiden lotraukselle ei ole tarvetta ja toisaalta hoitotuotteet oikeasti imeytyvät iholle kevyen kuorinnan jälkeen eivätkä jää ihon pinnalle kerrostumaan.

THE kasvovesi

Kasvovesi tuo iholle vesikosteutta ja se myös auttaa muita tuotteita imeytymään paremmin ihoon. Talvella iho janoaa kosteutta! Valitse käyttöön tuotteet, joissa on runsaasti kosteuttavia raaka-aineita, kuten esimerkiksi hyalyronihappoa tai koivunmahlaa, jotka kosteuttavat ihoa supertehokkaasti. Ole tarkkana raaka-aineiden kanssa, vältä tuotteita, jotka sisältävät alkoholia, joka entisestään kuivattaa kuivaa talvi-ihoa.

Tutustu näihin kahteen superkosteuttavaan kasvoveteen!

Kotimaisessa Pure=Beauty koivunmahla ja hyalyronihappo kasvovedessä yhdistyy kosteuttava ja uudistava luomukoivunmahla, antioksidanttinen pakuriuute sekä tehokkaasti kosteutta sitovaa ja juonteita täyteläistävää hyaluronihappoa. Toinen suosikki talvi-ihon kosteuttaja on BYBIn Mega mist, joka sisältää rauhoittavaa ja kosteuttavaa ruusuvettä sekä superkosteuttavaa hyalyronihappoa.

Kasvovesi kuuluu talvi-ihon hoito

Suihkuttele valitsemaasi kasvovettä suoraa puhdistetuille kasvoille, mikäli kasvot tuntuvat kuivilta ja haluat extra kosteutta, voit antaa kasvoveden hieman imeytyä ja suihkuttaa niitä uuden kerroksen iholle. Kasvovettä voi suihkuttaa kiristävälle iholle myös pitkin päivää – joko puhdistetulle iholle tai meikin päälle. Talvella toki sisätiloissa, pakkasessa ei parane kasvoja ryhtyä suihkuttelemaan.

Talvi-ihon pelastus on kosteutus

Ihon kosteutuksesta ei vain voi puhua liikaa! Varsinkaan talviaikana.

Seerumit ovat omiaan tuomaan kasvoillesi lisää kosteutta. Seerumeissa ihoa hoitavat aineet ovat tiivistetty hyvin imeytyvään muotoon, ja niitä puhutellaankin ihon ”ravinnelisinä”. Metsästä seerumeista kosteuttavia raaka-aineita! Esimerkiksi aikaisemmin mainitsemamme hyalyronihappo on supertehokas humektantti joka sitoo tehokkaasti kosteutta itseensä (jopa 1000kertaa oman painonsa verran) ja sitä kautta ihoon.

Monesti palkittu Evolven hyaluronihapposeerumi sisältää jopa 200 mg hyaluronihappoa per 30ml pullo! Evolve käyttää tuotteessaan pienempi molekyylipainoista hyaluronihappoa, joka imeytyy syvemmälle ja sillä on tehokkaampi kosteuttamisominaisuus. Se myös lisää kollageenin tuotantoa. Toinen syväkosteuttava seerumi, jossa on huikeat 360 mg hyalyronihappoa kahdessa eri molekyylikoossa 30ml seerumipullossa on Flow Hyaluron&Probiotics-seerumi. Hyalyronihapon lisäksi, se sisältää korkealaatuisia luonnon probiootteja, jotka tutkitusti parantavat ihon suojakerroksen toimintaa tehostamalla solujen uusiutumista.

Seerumi tulee lukita ihoon voiteella tai öljyllä. Ilta-aikaan on ihana käyttää ravitsevia öljyjä ja lisätä ihoon rasvakosteutta. Esimerkiksi Fiinin kaura tyrniöljyseerumi on kosteuttava ja se rauhoittaa ihoa ja auttaa sitä palautumaan arjen askareissa. Aamulla taas kasvoille on kivempi levittää kevyempi tuote, jotta se olisi hyvin myös meikattavissa. Tähän soveltuu hyvin muun muassa Nourish Londonin Protect kasvovoide, joka on paitsi hurmaavan tuoksuinen, myös ihoa tehokkaasti ja nopeasti kosteuttava. Tosin tunturin valloituspäivänä kasvoille on hyvä levittää esimerkiksi ravitseva ja suojaava balmi, johon Flown Arctic Sun repair balm on omiaan, tämä tuote käy myös kuiville huulille tai vaikkapa saunaan couperosa ihoa suojaamaan.

Varaudu talven tuloon ja päivitä ihonhoitotuotteesi, jo pienillä muutoksilla ihonhoitorutiinissasi tulet näkemään ihmeitä ihossasi.

Älä jää yksin ongelmiesi kanssa!

Tuntuuko ihonhoito tuskastuttavalta tai oikeiden purkkien löytäminen on sinulle haastavaa. Ei hätää! Me olemme täällä sinua varten. Voit kysyä apua meiltä vaikkapa chatin kautta tai lähettämällä meille sähköpostia.

Haluatko asioida meillä paikan päällä?

Myymälämme yhteydestä löydät hoitolan. Voit varata suoraan ajan kasvohoitoon tai tulla myymäläämme shoppailemaan tuotteita. Osaava henkilökuntamme tarjoaa sinulle henkilökohtaista palvelua.

Liity mukaan uutiskirjeen tilaajiin! Saat ensimmäisenä tietoa tarjouksistamme sekä uusia vinkkejä koskien ihonhoitorutiiniasi!