Kauniin ja heleän ihon salaisuus voi olla geeneissä, mutta ihon säännöllisellä hoidolla on myös merkittävä rooli. Ihon huolellinen puhdistaminen on ihon hoidon tärkeimpiä kulmakiviä, joka kannattaa ottaa osaksi päivittäistä kauneudenhoitoa. Kaunis iho sisältää tarpeeksi vettä ja rasvaa. Kun ihon kosteustasapainoa ei häiriköi vahvoilla puhdistustuotteilla ja ihon toimintaa tuetaan oikeanlaisilla kosteuttavilla tuotteilla, niin matka kohti hyvää ihoa voi alkaa.

Ihon puhdistus ei tarkoita pelkästään meikin poistoa, vaan myös kaikkien muiden päivän aikana iholle kertyneiden epäpuhtauksien puhdistamista. Ihon pinnalle erittyy luonnostaan talia, hikeä ja hilseileviä ihosoluja, joiden lisäksi myös ilmansaasteet ja pöly täytyy poistaa, jotta iho voi toimia normaalisti. Iho tarvitsee siis puhdistusta, vaikkei sillä olisi meikkiä. Puhdistus valmistelee ihosi hoitorutiinin seuraaville tuotteille, jotta aktiiviset raaka-aineet voisivat imeytyä syvemmälle ihoon.

Haluaisitko tietää lisää juuri sinulle sopivista tuotteista? Voit kysyä neuvoa chatistä tai lähettämällä meille sähköpostia. Mikäli tiedät jo oman ihotyyppisi, olemme valinneet ihotyypillesi tai iho-ongelmaasi sopivat tuotteet ihonhoito-opas välilehden alle.

Moni käyttää kasvojen puhdistuksessa turhan voimakkaita tuotteita. Saavutat parempia tuloksia, kun valitset omalle ihotyypille sopivan ja riittävän hellävaraisen puhdistustuotteen. Oikeanlainen tuote on sopiva, kun ihoa ei kiristä eikä pistele pesun jälkeen. Puhdistusaineen levityksen jälkeen tuotteen voi poistaa vedellä tai vanulapulla.

Muista, että ihosi muuttuu läpi elämän ja myös vuodenaikojen vaihtelun mukaan. Joudutkin ehkä vaihtamaan puhdistustuotteitasi ja jopa koko ihonhoitorutiiniasi ihosi kunnon mukaan.

Kosmetologi vinkki!

Jos haluat todella perusteellisen puhdistuksen, voit tehdä niin sanotun kaksoispuhdistuksen kasvoillesi. Aloita öljypohjaisella puhdistustuotteella poistaaksesi vahvan meikin ja öljypohjaiset tuotteet iholtasi. Valitse seuraavaksi vesipohjainen puhdistustuote syväpuhdistamaan ihon ja pesemään kaikki jäljelle jäänyt meikki kasvoiltasi.