Miten hoidan ihoani kesällä

Ah vihdoin ne ovat täällä! Seksihelteet! Toisille tämä aika on tuskastuttavaa aikaa, toiset taas eivät malta odottaa omaa kesälomaa! Kesä aiheuttaa kaikenlaisia muutoksia niin mielessä kuin ihossa. Olemme käsitelleet blogissamme aikaisemmin talvi-ihonhoitoa ja nyt kun elohopeamittari on jo +30, tuntuu sopivalta avata aihetta kesäihonhoidosta. Ihon vaatimukset ovat täysin erilaisia kuin talvella ja jos käytössäsi on yhä samat tuotteet, olisi jo aika muuttaa tuotteet kevyempiin. Kylmän sään paksut voiteet tuntuvat iholla liian rasvaisilta ja hiostavilta. Kesän kuumuus lisää hikoilua, mikä voi toisaalta aiheuttaa epäpuhtauksia. Kesällä aurinko, kuumuus ja rasvoittuminen ovatkin kaikista piinaavimpia tekijöitä ihonhoidossa.

Alla annamme sinulle seitsemän vinkkiä, miten hoidat ihoasi paremmin kesällä.

1. Älä lintsaa aurinkosuojan käytöstä

Varmaan jo arvasitkin, mutta aurinkosuoja kuuluu ehdottomasti kesänajan ihonhoitoon siitä ei vaan saa lintsata. Aurinko paistaa koko vuorokauden lapissa ja auringon säteilemät UV-säteet muun muassa kuivattavat ja vaurioittavat ihoa. Aikaisemmassa blogitekstissämme kävimme läpi, miten valitset oman aurinkovoiteen.

Joko olet lukenut tekstin “Auringosta voit nauttia, kunhan aurinkosuoja on kunnossa”?

Käytäthän aurinkosuojaa

Pidä siis huolta, että suojaat sekä kasvosi ja vartalosi oikeilla suojakertoimilla, suojaudut sekä ihon vanhenemiseen vaikuttavaa UVA-säteilyä että palamista aiheuttavaa UVB-säteilyä vastaan.

Fysikaaliset, kevyet aurinkovoiteet sopivat sekä kasvojen että vartalon iholle, eivätkä jätä tahmaista tunnetta tai pinttyvää tuoksua. Fysikaalinen aurinkosuoja ei myöskään kuormita kehoasi, eikä ympäristöä.

2. Rauhoita ihoa after sun voiteella

Kun iho saa aurinkoa, se kaipaa rauhoittelua taikka vilvoittelua. Jos et viihdy räpylät jalassa kylmässä joessa, after sun on täydellinen kesätuote sekä ihon vaurioiden ehkäisyyn, että niiden hoitoon. Esimerkiksi Alga Maris After sun voiteet levittyvät ja imeytyvät ihanasti rauhoittaen ja hoitaen ihoa auringonoton jälkeen. Luonnollinen after sun voide on kevyt, mutta silti erittäin kosteuttava ja ihoa uudistava. Lisäksi tämä after sun tuote kosteuttaa ja rauhoittaa, sekä imeytyy nopeasti!

3. Kirkasta ihoasi antioksidanteilla

Pisamat koristavat kasvoja kauniisti, mutta suojaamaatomana aurinko altistaa ihosi laajemille pigmenttimuutoksille. Iho tuottaa melatiinia ihon alimmissa kerroksissa ja näin pyrkii suojaamaan ihon pinnallisia kerroksia UV-säteilyn haitoilta. Melatiini on ihosolujen luonnollinen ruskea väriaine, joka syntyy auringonvalon vaikutuksesta. Pisamat ovat pieniä (teerenpilkkuja), jotka ilmestyvät keväällä auringosta ja talvella voivat kadota jopa kokonaan. Melasmat eli maksaläiskät ovat usein epäsäännöllisen muotoisia, pysyvämpiä pigmenttimuutoksia, joita syntyy aikuisiällä. Maksaläiskien syntyyn UV-säteilyn lisäksi vaikuttavat muun muassa hormonaaliset tekijät, raskaus, ikä, mahdolliset vauriot iholla ja perinnölliset tekijät kuten ihotyyppi.

Antioksidantit ovat tehoaineita, jotka haalistavat pigmenttimuutoksia ja tasoittavat ihon sävyä. Esimerkiksi marjat, e-ja c-vitamiini ovat loistavia suojaamaan ihoa. Ihonhoitorutiiniin kannattaa ottaa siis näitä antioksidantteja sisältäviä tuotteita, esimerkiksi Flown AHA- ja BHA-happo kasvoseerumi, joka on kevyesti kuoriva, ja sisältää mm. ihoa kirkastavaa puolukkaöljyä. Voisit myös kokeilla lisätä rutiineihisi kevyesti kuorivan kasvoveden Bybiltä tuote sisältää myös AHA-happoa ja kirkastaa ihoasi.

Muista että ihovaurioiden korjaaminen on aina prosessi ja tehoaineiden käytössä säännöllisyys on valttia. Älä myöskään unohda aurinkovoidetta, joka ehkäisee uusien pigmenttimuutosten muodostumista sekä vanhojen tummentumista.

4. Puhdista ihosi kunnolla!

Puhdistus on ihonhoidon perusta. Tykkäämme verrata ihonpuhdista talon kivijalkaan, sillä mikäli kivijalan rakentaa huterasti, on sitä mahdotonta korjata muilla rakenteilla. Sama pätee ihonhoitoon. Mikäli puhdistustuote on esimerkiksi liian pesevä, on pintakuivaa, kireää ihoa vaikeaa lähteä kosteuttamaan – ja näin syntyy efekti ettei mikään kosteusvoide tahdo riittää. Kesällä iholle kasaantuu päivän aikana hikeä, aurinkosuoja ja mahdollisesti meikkiä. Tämän vuoksi tarvitset tehokkaan, mutta hellävaraisen puhdistusaineen ehkäisemään epäpuhtauksia niin kasvojen kuin vartalonkin iholta.

Voit halutessasi testata tuplapuhdistusta, jossa ensin käytetään öljypohjaista puhdistusainetta poistamaan meikki ja liuottamaan tali, ja sen jälkeen puhdistusvoidetta irrottamaan öljyn jämät ja muut epäpuhtaudet, halutessasi voit tehostaa ihonhoitoa käyttämällä konjac-sientä, mutta muuta apuvälinettä kasvojen puhdistukseen emme suosittele. Hyvin ja oikein puhdistettu iho ehkäisee epäpuhtauksia ja pitää ihon sileänä sekä nuorekkaana.

5. Hillitse rasvoittumista savipohjaisella kasvonaamiolla

Kesällä iho rasvoittuu helpommin, oli kyseessä rasvoittuva ihotyyppi tai ei. Savi on loistava tehoainesosa rasvoittuvan ihon hoidossa. Savi poistaa kasvoilta ylimääräistä talia. Se tehoaa erityisesti kuolleisiin ihosoluihin, mustapäihin ja valkopäihin. Savinaamio imee itseensä iholtasi epäpuhtauksia, ja se sopii käytettäväksi rasvoittumista vastaan ja syväpuhdistamaan ihosi kerran viikossa.

Kokeile esimerkiksi täydellisiä AYU savipohjaisia naamioita:

  • Avokado & Papaya kuoriva kasvonaamio on tehty valkoiseen vulkaaniseen savipohjaan. Se syväpuhdistaa ja auttaa tasapainottamaan ihon öljyisyyttä, kasvonaamio kuorii hellästi papa