Meitä seuranneena tiedätkin, että toitotamme joka kanavassa ihonpuhdistuksesta. Kasvojen ihonhoito alkaa aina oikeaoppisesta puhdistuksella, siitä ei vain yksinkertaisesti voi luistaa. Väärällä puhdistuksella voi aiheuttaa hyvin voivalle ihollekin kasan erilaisia iho-ongelmia, tyypillisemmin finnejä ja pintakuivuutta. Moni voi ajatella, että minulla ei ole aikaa ja minä saan kasvoni kunnolla puhtaaksi suosimallani geeli- tai vaahtoputsarilla. Tässä tullaan ongelman ytimeen: todennäköisesti peset ihoasi liian pesevällä tuotteella. Ja vaikka tällainen tehokas puhdistus olisi juuri nyt iholle hyvän tuntuinen, niin pidemmällä käytöllä tilanne voi muuttua ja ihonkunto huonontua.

Mikä sitten on kaksoispuhdistus?

Kaksoispuhdistuksella tarkoitetaan ihonpuhdistusrutiinia, jossa iho pestään ensin öljypohjaisella ja sen jälkeen vesipohjaisella puhdistustuotteella. Tämän jälkeen iho on pomminvarmasti pehmeä ja puhdas, joka vastaanottaa mielellään seuraavat kosteuttavat ihonhoitotuotteet.

Kaksoispuhdistuksen ensimmäisen vaiheen öljypuhdistuksen tarkoituksena on saada meikki (myös vedenkestävä) ja lika liikkeelle ja toisen vaiheen maitomaisen puhdistuksen annetaan viimeistellä ihonpuhdistus ja huuhdella lika ja meikki pois iholta.