Meitä seuranneena tiedätkin, että toitotamme joka kanavassa ihonpuhdistuksesta. Kasvojen ihonhoito alkaa aina oikeaoppisesta puhdistuksella, siitä ei vain yksinkertaisesti voi luistaa. Väärällä puhdistuksella voi aiheuttaa hyvin voivalle ihollekin kasan erilaisia iho-ongelmia, tyypillisemmin finnejä ja pintakuivuutta. Moni voi ajatella, että minulla ei ole aikaa ja minä saan kasvoni kunnolla puhtaaksi suosimallani geeli- tai vaahtoputsarilla. Tässä tullaan ongelman ytimeen: todennäköisesti peset ihoasi liian pesevällä tuotteella. Ja vaikka tällainen tehokas puhdistus olisi juuri nyt iholle hyvän tuntuinen, niin pidemmällä käytöllä tilanne voi muuttua ja ihonkunto huonontua.

Mikä sitten on kaksoispuhdistus?

Kaksoispuhdistuksella tarkoitetaan ihonpuhdistusrutiinia, jossa iho pestään ensin öljypohjaisella ja sen jälkeen vesipohjaisella puhdistustuotteella. Tämän jälkeen iho on pomminvarmasti pehmeä ja puhdas, joka vastaanottaa mielellään seuraavat kosteuttavat ihonhoitotuotteet.

Kaksoispuhdistuksen ensimmäisen vaiheen öljypuhdistuksen tarkoituksena on saada meikki (myös vedenkestävä) ja lika liikkeelle ja toisen vaiheen maitomaisen puhdistuksen annetaan viimeistellä ihonpuhdistus ja huuhdella lika ja meikki pois iholta.

Balm to milk puhdistusvoide purkki avattuna pakkauksesta

Flow Cosmetiksin balm to milk puhdistustuote muuntautuu täydellisesti öljyputsarista maitoputsariksi.

Kenelle kaksoispuhdistus sopii?

Kaksoispuhdistus sopii nuorelle ja ikääntyvälle iholle, akne- ja sekaiholle. Se on  erinomainen puhdistusrutiini sinulle joka käytät runsaasti meikkiä, tai sinulle jonka iholle tulee helposti epäpuhtauksia tai sinulla on herkkä iho tai olet hieman “hätäisempi kasvojen pesijä”.

Jos taas ihosi on kuiva tai et käytä meikkiä (tai laitat vain hieman ripsaria), sinulle riittää pelkkä maitomainen putsari. Poikkeuksena sääntöön aurinkovoiteet, jotka tarvitsevat lähteäkseen öljyputsarin, jotta ne saa kunnolla iholta pois. Öljypohjainen puhdistus on oiva menetelmä sellaisenaan, mutta mikäli olet huolissasi että puhdistuksen jälkeen iho jää öljyisen tuntuiseksi, tai että ihollesi jää öljypuhdistuksen jälkeen vielä meikkiä on kaksoispuhdistus hyvä varmistus sinulle.

Miten kaksoispuhdistus tehdään?

  • Puhdista kasvosi illalla. Aamulla kasvoille riittää pelkkä vesipesu haalealla vedellä.

  • Levitä öljypohjainen puhdistustuote (näitä voivat olla öljyt tai balmit) kuiville kasvoille. Ohjeistus voi tuntua aluksi hassulta, mutta öljy ei levity, jos kasvot ovat kosteutettu vedellä.
  • Pyörittele öljyä niin pitkään kasvoilla, kunnes kaikki meikki on sulanut. Pyörivin liikkein levitettynä öljy sulattaa meikin ja liottaa saasteet sekä aurinkovoiteen. Öljypuhdistus voi myös auttaa pääsemään eroon mustapäistä, sillä pyöriä liike auttaa ihohuokosia vapauttamaan talia. Lisäksi liike toimii kasvohierontana. 🖤
  • Kastele sormet ja pyörittele tuotetta kasvoilla uudelleen. Nyt tuote emulgoituu eli muuttuu maitomaiseksi. HUOM! Kaikki öljyputsarit eivät emulgoidu ja silloin ne pitää poistaa märällä musliiniliinalla tai kestovanulapuilla.

  • Huuhtele tuote pois kasvoilta.
  • Lisää kosteille kasvoille vesipohjainen putsari (maito- tai kermainen puhdistustuote). Pyörittele sitä huolellisesti, mutta hellävaraisesti kasvoilla. Keskity erityisesti niihin kohtiin, joihin saattaa tulla epäpuhtauksia. Hyvä kympin sääntö on se, että laske hiljalleen kymmeneen pyöritellessä ja sitten vasta huuhtele tuote pois.
  • Taputtele kasvot kuiviksi puhtaalla pyyhkeellä ja lisää kosteuttavat tuotteet.

Miten valitset oikeat tuotteet?

Öljyputsareissa on eroavaisuuksia, ja oikean löytämiseen kannattaa tarkastella omaa ihonhoitorutiinia. Emulgoituva öljyputsari tuo puhdistukseen nopeutta ja on yksinkertaisuutta vaalivan valinta. Emulgoituva putsari muuntautuu maitomaiseksi ja se huuhdellaan vedellä.

Kaksoispuhdistuksen toiseen vaiheeseen valittavan puhdistusmaidon (vesipohjaisen puhdistustuotteen) on hyvä olla suhteellisen kevyt (öljypitoisuudeltaan) ja mietoja surfaktantteja sisältävä, jotta se kykenee liottamaan iholta loput öljyt pois. Listasimme alle loistavia vaihtoehtoja kaksoispuhdistuksen toiseen vaiheeseen eri ihotyypeille. Voit käyttää näitä tuotteita myös sellaisenaan meikittöminä tai mökkipäivinä.

Sekaihon tuotesuositukset:

Kuivan ja ikääntyvän ihon tuotesuositukset:

Herkän ihon tuotesuositukset:

Epäpuhtaan ja akneihon tuotesuositukset: