RAAKA-AINEET TUTUKSI, KOIVUNMAHLA

Tällä kertaa raaka-ainesarjassamme tutustumme meidän kotosuomestakin löytyvään raaka-aineeseen, nimittäin koivunmahlaan. Incistä tämän voin löytää esimerkiksi nimillä Betula Alba Juice tai Betula Pendula Sap.

Kun miettii Suomen luontoa, melkein ensimmäisenä tulee mieleen koivu, täplikäs, lumenvalkoinen komea vihreälehtinen puu kaunistaa luontoamme etelästä pohjoiseen asti. Elämme maassa, jossa on maailman puhtain pohjavesi sekä ilma ja niitä molempia koivu tarvitsee kasvaakseen, myös pieni tuntureilta löytyvä vaivaiskoivu. Koivulla on kansamme parissa vanhat perinteet saunavastoista urheilujuomaksi asti, mutta viime vuosina se on nostanut päätään myös kauneudenhoidon parissa.

Mikä tekee koivunmahlasta erikoisen?

Kun mietitään koivunmahlan ravintoarvoa, täytyy miettiä mistä koivunmahla tulee. Koivu valmistaa itse talvenaikana super ravintoliuoksensa kesän aikana ammentamastaan auringonvalosta ja sekoittaa sen juuristaan saamiin mineraaleihin, jota se säilyttää juurissaan vuodenverran. Keväällä auringon lämmittäessä, koivu alkaa siirtää juuristaan koivunmahlaa ylös kohti taivaalle hapuavia oksia, milloin koivunmahla virtaa vapaana puunuumenissa. Tätä “elämän eliksiiriä” voidaan kerätä ainoastaan tuolloin, kun koivu herättelee itsensä talviunilta kevään aikana. Tällöin maasta saatu mineraalipitoinenvesi kulkeutuu kasvattamaan koivua uusia silmuja. Koivunmahla sisältää monia hyödyllisiä puun varastoimia ravintoaineita kuten eri vitamiineja, entsyymejä, kivennäis- ja hivenaineita kuten rautaa, magnesiumia, kaliumia, mangaania ja kalsiumia, joilla on runsaasti ihoa hoitavia ja ravitsevia ominaisuuksia. Myöskään koivunsiitepölylle allergisten ei tarvitse karttaa koivunmahlaa sisältäviä tuotteita, sillä koivunmahla ei aiheuta samoin tavoin allergisia oireita.

Koivunmahlan vaikutukset pähkinänkuoressa

Koivunmahlauute tarjoaa monia mahdollisia hyötyjä iholle ja senpä vuoksi sitä käytetäänkin usein kasvojenhoitotuotteissa.

  • Koivunmahlassa oleva C-vitamiini toimii ihoa suojaavan antioksidanttina, kirkastaa ihoa ja auttaa sitä auringon aiheuttamien vaurioiden hoidossa. Näiden lisäksi C-vitamiini tehostaa kollageenin tuotantoa, suojaa vapailta radikaaleilta ja edesauttaa pigmenttiläiskien häivyttämistä.
  • Koivunmahlalla on myös antibakteerisia vaikutuksia, ne ehkäisevät tulehduksia ja rauhoittavat ärtynyttä ihoa. Lisäksi koivunmahla kosteuttaa ihoa voimakkaasti ja näin ollen lievittää kutinaa ja kiristävää tunnetta.
  • Elektrolyytit kalsium, kalium ja magnesium auttaa tasapainottamaan talintuotantoa ja ihon rasvoittumista ja saa ihon tuntumaan elastisemmalta. Lisäksi ne lisäävät tehokkaasti ihon kosteustasapainoa.

  • B3 vitamiini tasoittaa ihon sävyä ja parantaa sen kuntoa.
  • Hedelmähapot auttavat ylläpitämään ihon kosteustasapainoa.

Nainen suihkauttaa tuotetta lapinmaisemissa

Koivunmahla sopii erinomaisesti kaikkien ihotyyppien hoitoon ja erityisesti siitä hyötyy kuiva tai pintakuiva iho. Koivunmahla sopii myös loistavasti ikääntyvän ihonhoitoon, ehkäisemään pigmenttimuutoksia ja pieniä juonteita.

Mistä tuotteista löydän koivunmahlaa?

Valikoimassamme on useita tuotteita jotka sisältävät koivusta saatavia raaka-aineita. Kokeileppa esimerkiksi seuraavia tuotteita.

Koivusta saatavia ravintoaineita hyödyntävät myös muut pohjoisenmaat ja valikoimastamme löytyy islantilainen Angan, joka on käyttänyt kotimaastaan löytyvää koivu-uutetta vartalonhoitotuotteeseen.

Älä jää yksin ongelmiesi kanssa!

Tuntuuko ihonhoito tuskastuttavalta tai oikeiden purkkien löytäminen on sinulle haastavaa. Ei hätää! Me olemme täällä sinua varten. Voit kysyä apua meiltä vaikkapa chatin kautta tai lähettämällä meille sähköpostia.

Haluatko asioida meillä paikan päällä?

Myymälämme yhteydestä löydät hoitolan. Voit varata suoraan ajan kasvohoitoon tai tulla myymäläämme shoppailemaan tuotteita. Osaava henkilökuntamme tarjoaa sinulle henkilökohtaista palvelua.

Liity mukaan uutiskirjeen tilaajiin! Saat ensimmäisenä tietoa tarjouksistamme sekä uusia vinkkejä koskien ihonhoitorutiiniasi!