Case sisäänpäin kasvaneet karvat

Kesä menossa, mutta kasvattelet vieläkin villahousuja, koska pelkään kipeitä sisäänpäin kasvaneita karvoja? Lukaiseppa tämä teksti ja välty sisäänpäin kasvaneilta karvoilta tänä kesänä ja nauti pehmeästä ihosta!

Sisäänpäin kasvanut karva on inhottava, kutiava näppylä joka voi tulla kelle tahansa elämän aikana. Pahimmillaan sisäänpäin kasvanut karva voi yltyä karvatuppitulehdukseen eli follikuliittiin, josta voi edelleen kehittyä paise.  Sisäänpäin kasvanut karva saa alkunsa ihokarvan poistosta, sillä kun ihokarva on poistettu, samasta karvatupesta kasvaa uudelleen karva, joka etenee kohti ihonpintaa. Kun karva on kasvanut riittävästi, se puhkaisee tien ihon pinnalle ihohuokosen kautta. Sisäänpäin kasvaneet ihokarvat ovat karvoja, jotka eivät pääse kasvamaan ulos karvatupesta vaan jäävät ihohuokoseen, joihin on kertynyt kuollutta ihosolukkoa ja talijäämiä ihon pinnalta.

Sisäänpäin kasvaneen karvan tunnistaa punoittavasta ja kipeästä patista, joka on yleensä noin kolmesta neljään millimetriä halkaisijaltaan. Tyypillistä on myös se, että patti aiheuttaa kutinaa, ja voit myös havaita tumman pisteen ärtyneen alueen keskellä. Vaikka sisäänpäin kasvanut karva muistuttaakin hieman finniä, sitä ei tulisi missään tilanteessa yrittää hoitaa puristamalla. Tyypillisimmät paikat sisäänpäin kasvaneille karvoille ovat ns. rasvaiset tai hautovat ihoalueet kuten esimerkiksi kainalot, nivuset, tia bikinialue.

Mikä aiheuttaa sisä