Case sisäänpäin kasvaneet karvat

Kesä menossa, mutta kasvattelet vieläkin villahousuja, koska pelkään kipeitä sisäänpäin kasvaneita karvoja? Lukaiseppa tämä teksti ja välty sisäänpäin kasvaneilta karvoilta tänä kesänä ja nauti pehmeästä ihosta!

Sisäänpäin kasvanut karva on inhottava, kutiava näppylä joka voi tulla kelle tahansa elämän aikana. Pahimmillaan sisäänpäin kasvanut karva voi yltyä karvatuppitulehdukseen eli follikuliittiin, josta voi edelleen kehittyä paise.  Sisäänpäin kasvanut karva saa alkunsa ihokarvan poistosta, sillä kun ihokarva on poistettu, samasta karvatupesta kasvaa uudelleen karva, joka etenee kohti ihonpintaa. Kun karva on kasvanut riittävästi, se puhkaisee tien ihon pinnalle ihohuokosen kautta. Sisäänpäin kasvaneet ihokarvat ovat karvoja, jotka eivät pääse kasvamaan ulos karvatupesta vaan jäävät ihohuokoseen, joihin on kertynyt kuollutta ihosolukkoa ja talijäämiä ihon pinnalta.

Sisäänpäin kasvaneen karvan tunnistaa punoittavasta ja kipeästä patista, joka on yleensä noin kolmesta neljään millimetriä halkaisijaltaan. Tyypillistä on myös se, että patti aiheuttaa kutinaa, ja voit myös havaita tumman pisteen ärtyneen alueen keskellä. Vaikka sisäänpäin kasvanut karva muistuttaakin hieman finniä, sitä ei tulisi missään tilanteessa yrittää hoitaa puristamalla. Tyypillisimmät paikat sisäänpäin kasvaneille karvoille ovat ns. rasvaiset tai hautovat ihoalueet kuten esimerkiksi kainalot, nivuset, tia bikinialue.

Mikä aiheuttaa sisäänpäin kasvaneita karvoja?

Jos kärsit usein sisäänpäin kasvaneista karvoista, syy voi löytyä karvanpoistotavastasi. Sheivaten poistetut karvat katkeavat ihon pinnalta, jolloin myös sänki kasvaa nopeasti takaisin. Jos yrität tehdä äärimmäisen tarkkaa jälkeä poistaessasi karvoja höylällä riskinä, on se, että vahingoitat myös ihon pintaa. Sheivaaminen voi aiheuttaa pieniä ihovaurioita erityisesti silloin, jos käytössäsi on moniteräinen höylä. Voit myös syyllistyä käyttämään höylää väärin; sheivaamalla vastakarvaan ja venyttämällä ihoa, jotta lopputuloksesta saataisiin tarkempi? Etenkin häpykarvoitusta ajellessa tulisi kiinnittää erityisesti huomiota mihin suuntaan karvat tulisi poistaa.

Miten eroon sisäänpäin kasvaneista karvoista?

Sisäänpäin kasvaneessa karvassa ihokarva ei ole syystä tai toisesta päässyt läpäisemään ihonpintaa. Tämä voi johtua kuolleen ihosolukon jäämistä tai jos karva itsessään on liian paksu ja kiharainen. Voit myös poistaa karvoja väärin, joten tässä muutama vinkki miten päästä eroon ärsyttävistä sisäänpäin kasvaneista karvoista.

Ennalta ehkäise

Lopeta höylääminen joksikin aikaa, kunnes huomaat tilanteen kehittyneen parempaan suuntaan. Hanki käyttöösi yksi teräinen höylä, esimerkiksi valikoimastamme löytyvä Geisha-höylä on hyvä apu kotikonstein tehtävään karvanpoistoon. Kun iho rauhoittuu, kiinnitä huomiota mihin päin karvat kasvavat ja höylää iho myötäkarvaan, venyttämättä ihoa.

geisha kestohöylä lastulevyllä kasvien seassa

Tyylikäs ruusukullan värinen Geisha höylä on valmistettu kestävästä ja ruostumattomasta teräksestä. Höylän terä on niin tarkka, ettei se jätä jälkeensä yhtäkään karvaa. Geisha höylä on myös ekologinen vaihtoehto kertakäyttöisille muovihöylille, jotka menettävät terävyytensä nopeasti ja joiden kierrättäminen on vaikeaa. Ostamalla Geisha höylän säästät suoraa rahaa, sillä höylään voi aina ostaa vaihtoteriä ja tylsyneet metalliterät voi kierrättää metallinkeräykseen.

Sokerointi. Varaa aika sokerointiin. Sokerointi on luonnollinen tapa poistaa karvat ja se pitää karvat pois myös pitempään kuin sheivaaminen. Kosmetologi myös huomio karvankasvusuunnan sekä konsultoi sinua henkilökohtaisesti sisäänpäin kasvaneissa karvoissa.

Huolehdi hygieeniasta. Monesti ihonhoidon yhteydessä vartalonihonhoito unohtuu. Vartalon iho nauttii puhtaudesta ja kosteudesta. Ihon säännöllinen hoito auttaa sitä jaksamaan paremmin ja säilyttämään luonnolliset toimintonsa tasapainoisina. Sillä on väliä, millaisella pesuaineella peseytyy suihkussa. Saippuat ja voimakkaat pesugeelit voivat kuivattaa ihoa yllättävänkin nopeasti, etenkin jos iholle ei tarjoa kosteutusta heti peseytymisen jälkeen. Pesutuotteet, joissa on hoitavia ainesosia, kuten esim. öljyä, mantelia, hunajaa, aloe veraa, laventelia yms. pesevät ihon veden kanssa hellästi mutta tehokkaasti. Erityisesti kuivaihoisen kannattaa valita joko voidemainen tai öljymäinen valmiste.
Tutustu valikoimaamme tästä!

vartalon hoitotuote pumppupullot lavuaarin reunalla

Evolve African Orange Aromatic vartalonhoitopaketissa on hellävarainen pesuaine sekä tehokkaasti kosteuttava voide. Luonnollinen kookos sekä sokerin uutteet puhdistavat hellävaraisesti ja säilyttävät ihon luonnollisen pH-tasapainon. Luomu aloe vera ravitsee ja pehmentää ihoa, ja se rauhoittaa myös ärtynyttä ihoa. Kevyessä vartalovoiteessa luomu sheavoi ja aloe vera suojaavat, ravitsevat ja pehmentävät käsien ja vartalon kuivaa ihoa. Ylellinen kosteuttava vartalovoide jättää ihon täydellisen kosteutetuksi ja pehmeäksi. Ihanan kosteuttava vartalovoide koko keholle!

Kuorinta. Vartalon ihoa kannattaa kuoria säännöllisesti, vähintään 1-2 kertaa kuukaudessa suihkun tai saunan yhteydessä. Kuorinta poistaa kuollutta ihosolukkoa, pehmentää ihoa ja auttaa hoitotuotetta imeytymään paremmin.

Esimerkiksi JOIKin kahvi-/ sokerikuorinta poistaa kuolleen ihosolukon tehokkaasti ja auttaa tehostamaan verenkiertoa mikä edistää mm. ihon luonnollista uusiutumista. Kuorinta on rakeellinen ja tuntuu ihanalta kostealla iholla. Kuorinnan avulla ihosta tulee samettisen pehmeä, sillä se sisältää tehokosteuttavia ainesosia kuten kaakaovoita, sheavoita ja oliiviöljyä.

Tutustu muihin vartalonkuorintoihimme tästä.

Nainen käyttää vartalonkuorinta tuotetta sääreen