Oletko miettinyt mitä kasvojooga on? Lukaise Eliisan @el.luonnollisesti kertomus kasvojoogasta ja tule kokeilemaan kasvojoogaa Lapin kauneuspilkun tiloihin 13.2.2023!

Kasvojooga ei ole mikään uusi keksintö vaan ikiaikainen tapa huolehtia omasta hyvinvoinnista. Maailmalla kasvojooga on iso juttu ja tunteja on tarjolla ihan omilla kasvojoogalle omistautuneilla studioilla. Näyttelijöillä ja muilla julkkiksilla on omat Face PT:t kasvotreenejä suunnittelemassa.

Monelle kasvojoogasta tulee ensimmäisenä mieleen ikääntymistä vastaan taistelu. Minusta sileä ja hyvinvoiva iho on kasvojoogan bonusvaikutus. Kasvojooga tukee positiivista minäkuvaa. Kasvojooga koostuu hengitysharjoituksista, liikkeistä, hieronnasta, akupistekäsittelystä ja positiivisista affirmaatioista sekä kasvoteippauksesta. Kasvohieronta poistaa turvotusta tehostamalla nestekiertoa, sekä kirkastaa ihoa buustaamalla kollageenin tuotantoa ja verenkiertoa kasvojen alueella. Hieronta ja liikkeet yhdessä auttavat pääsemään irti haitallisista tavoista, kuten hampaiden kiristelystä ja otsan liiallisesta kurtistelusta. Ne aiheuttavat monelle fyysisiä oireita, kuten päänsärkyä. Akupistekäsittelyllä voidaan nopeasti rentouttaa, vaikka silmiä työn lomassa. Positiiviset affirmaatiot piristävät mieltä ja auttavat meitä rakentamaan tervettä minäkuvaa.

Koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa kasvojoogaa. Itse aloitin ‘kypsällä’ iällä eli nelikymppisenä ja nyt 54-vuotiaana olen tyytyväinen, että kasvojooga on päivittäinen rutiini aamuin ja illoin.

Flow Cosmetiksin tuotteet ovat hyviä kasvojoogaa varten

Miksi pitäisi kasvojoogata?

Miksi sitten pitäisi kokeilla tai harrastaa säännöllisesti kasvojoogaa? Jos pidän huolta ihoni hyvinvoinnista ja puhdistan kasvot aamuin illoin ja minulla on käytössä iälleni ja ihotyypilleni sopivat voiteet ja seerumit niin mitä hyödyn tai saan lisää, jos aloitan kasvojoogan? Onneksi tiedämme jo tänä päivänä, että ihon hyvinvointi on paljon muutakin kuin se mitä voimme ostaa ja imeyttää ihollemme. Pohjoisen ilmastossa kosteutus ja hoito on tietysti tärkeässä roolissa ihonhoidossa, mutta tärkeää on myös se mitä syömme tai olemme syömättä ja kuinka paljon tai vähän unta saamme tai miten käytämme tai olemme käyttämättä kasvojen, kaulan ja hartioiden lihaksia. Samoin ulkoiset tekijät kuten auringonvalo ja vaikka tupakointi ovat ihon ikääntymisen ja uudistumisen kannalta tärkeässä roolissa.Usein kysynkin kasvojoogakurssilaisilta mitä he tekisivät, jos haluavat kiinteyttää ja vahvistaa kehon isoja lihasalueita kuten pakaroita ja reisiä tai vatsalihaksia? Tai miten kiinteyttää käsivarsia? Kasvojoogan avulla parannat kasvojesi lihaksistoa, ja teet niistä luonnollisin menetelmin kiinteämmät.

Kasvojooga kiinteyttää kasvojen lihaksistoa luonnollisesti

Kasvojoogan periaate

Kasvojen lihakset eroavat muista kehon lihasryhmistä siten, että ne kiinnittyvät ihoon, kun muualla kehossa lihakset kiinnittyvät jänteiden kautta luihin. Lihakset ovat kehon suurimman elimen eli ihon alla suojassa nestepitoisten pussukoiden eli sidekudoskalvojen sisällä kaikkialla päästä varpaisiin. Ja nämä pussukat ja lihakset ovat limittäin ja lomittain ja yhteydessä toisiinsa. Lihakset tekevät yhteistyötä liikkeiden aikaansaamiseksi, toiset ovat vastuussa hommasta ja toiset auttavat. Vuosien saatossa opittujen liikeratojen myötä toiset lihakset vahvistuvat ja toiset jäävät vähemmälle käytölle kuin toiset. Nestepitoiset sidekudoskalvot tarvitsevat kuitenkin liikettä, että ne eivät kuivu vaan pysyvät joustavina, jolloin liikkeet sujuvat vaivattomasti ja kivuttomasti. Tämä kaikki pätee myös kasvojen lihaksiin. Sillä erotuksella, että koska ne ovat ihossa kiinni, on iholla erityisen suuri merkitys siinä, miten ikääntyminen näkyy ja tuntuu kasvoilla. Iho koostuu kolmesta kerroksesta ja se, mitä imeytämme ihoon ulkopuolelta, ulottuu useimmiten ensimmäiseen ihokerrokseen eli epidermikseen. Uudistuminen tapahtuu kuitenkin toisessa ihokerroksessa eli dermiksessä, mihin emme pääse voiteiden ja seerumeiden kanssa käsiksi. Kasvojoogan avulla voimme vaikuttaa ihon uudistumiseen ja hyvinvointiin kahdella tapaa. Siitä lisää seuraavaksi.

Mitä kasvojooga on?

Kasvojoogan vaikutus ihoon ja kasvojen lihaksiin

Aikaisemmin kerroinkin, että kasvojooga koostuu useimmista erilaisista osista. Nämä osat voidaan jakaa kahtia sen mukaan vaikuttavatko ne ulkoisesti tai sisäisesti. Hengitysharjoitukset ja liikkeet vaikuttavat sisäisesti, sillä ne ulottuvat kasvojen lihaksista kaikkiin ihokerroksiin. Hieronta vaikuttaa ulkoisesti ihosta käsin pehmentäen ihoa ja rentouttaen lihaksia. Akupistepainanta ja kasvoteippaus on vähän molempia vaikkakin kulkee ulkoa sisäänpäin. Kasvojoogan tärkein vaikutus on rentouttaa kasvojen lihaksia ja toiseksi tärkein opetella aktivoimaan niitä lihaksia, joita emme käytä ja joilla on oleellinen vaikutus siihen, miten ikäännymme. Yksipuolisesti käytettävistä kasvojen lihaksista tyypillisin esimerkki ovat silmiä ympäröivät kehälihakset. Näitä lihaksia käytämme pääasiassa vain silmien siristämiseen, vaikka niitä tulisi myös käyttää silmien laajentamiseen suureksi. Ajatellaan vaikka tilannetta, missä laitat ripsiväriä yläripsiin. Miten avaat silmiä suuremmaksi? Aivan, rypistämällä otsaa. Käytät siis otsan frontalis lihasta silmän kehälihaksen sijaan. Myös puhuessa ja korostaessamme puhetta ilmeillämme käytämme otsaa kohottamaan kulmia ja avaamaan silmiä suuremmaksi. Yläluomi jää nukkuvaksi ja lihas veltostuu, alaluomella lihas kiristyy jatkuvasta siristelystä ja iho sen päällä veltostuu tämän seurauksena. Kasvojoogan avulla opimme aktivoimaan silmän kehälihasta ja sen kautta kiinteyttämään ylä- ja alaluomia. Oppimalla lihasktivaatiota helpotamme samalla myös oheisoireita kuten kuivia silmiä ja jännityspäänsärkyä. Sama pätee myös moniin tyypillisiin ikääntymisen aikaansaamiin muutoksiin kasvojen iholla. Vaikutukset ulottuvat laajemmalle kuin pelkästään lihaksiin ja ihoon.

Kasvojooga osaksi arkea

Kasvojoogaa ei tarvitse harrastaa tuntia päivässä, että sillä saisi aikaan haluttuja tuloksia. Tärkeintä on aloittaa pienesti ja saada tapa juurtumaan omaan arkeen näiden pienien hetkien kautta. Helpointa on aloittaa, vaikka yhdellä liikkeellä aamuisin ja yhdellä hierontatekniikalla iltaisin aamu- ja iltatoimien yhteydessä. Kun nämä ovat tulleet osaksi päivittäistä rutiinia on helppo lisätä, vaikka toinen liike tai toinen hierontatekniikka mukaan. Positiivisin vaikutus kasvojoogalla on kuitenkin mieleen ja siihen, miten kannamme itseämme. Me kaikki tiedämme, miten mieliala vaikuttaa koko olemukseen. Suru, huoli, tyytymättömyys samoin, kun ilo ja positiivisuus kaikki aktivoivat tiettyjä lihasalueita kasvoilla ja vaikuttavat siihen, millaista energiaa säteilemme ulospäin. Kasvojooga eheyttää minäkuvaa. Peilistä ja valokuvista katsookin kaunis minä sen sijaan, että etsisimme ensimmäisenä sieltä virheitä. Kiinassa, mistä kasvojooga ja Guasha-hieronta on tuhansia vuosia sitten saanut alkunsa, on kaunis sanonta – Shen ming. Se tarkoittaa sisäistä hehkua, jota säteilemme silmiemme ja olemuksemme kautta silloin, kun olemme sinut ja tyytyväisiä itsemme ja elämäntarkoituksemme kanssa.

Miten harjoitat kasvojoogaa kotona?

Aloittaisitko kasvojoogan?

Nyt sinulla on mahdollisuus aloittaa kasvojooga ja oppia lisää siihen liittyvistä tekniikoista tiiviskurssilla Lapin Kauneuspilkussa. Tule kuulemaan lisää ja ilmoittautumaan kurssille 13.2 klo 18–20 pre Valentines Day tapahtumaan. Tapahtumassa pääset kokeilemaan kasvojoogaa ja hemmottelemaan itseäsi ihanilla tuotetarjouksilla. Kasvojoogakurssikerrat ovat 27.2 ma klo 18–20 ja 13.3 ma klo 18–20. Kurssin hinta normaalisti 85€ mutta ystävänpäivätarjous tapahtumassa vain 70€. Maksuvälineenä käyvät myös Edenred ja ePassi liikuntaedut.

Mikäli et pääse tapahtumaan 13.2 mutta kurssille osallistuminen kiinnostaa ole yhteydessä ellu@elluyoga.fi

Näkemisiin ❤️
Eliisa