Kevät tulee ja näytät yhtä hohtavan valkealta kuin lumihanki!

Täällä lapissa meillä on kevät parhaillaan. Aurinko paistaa, lunta on paikoitellen jopa metri ja aamupakkasen jälkeen sää yleensä lämpenee päiväksi. Voiko tämän ihanampaa enää ollakaan! Kaamoksen jäljiltä iho saattaa loistaa kilpaa valkoisen hangen kanssa ja etenkin kalsareiden peittävät jalat on yleensä vitivalkeat. Miten siis taikoa keväinen kuulaus ja kirkkaus iholle, ilman auringon haittavaikutuksia? Auringosta saa – ja pitää nauttia, onhan se meidän D-vitamiinin lähteemme, mutta sillä on myös liikaa nautittuna varjopuolensa. Senpä vuoksi itseruskettava on turvallinen vaihtoehto nauttia kesäisen ruskeasta ihosta.

Katsaus itseruskettaviin

Jokainen meistä on varmaan kokeillut (tai vähintään nähnyt kuvia porkkananvärisistä ihoista) kun on levitetty “hieman” itseruskettavaa. Onneksi nämä ajat ovat ohi ja itseruskettavilla saa taiottua todella luonnollisen rusketuksen. Valikoimamme itseruskettavat ovat tottakai parasta mihin olemme törmänneet luonnonkosmetiikan saralla ja näillä vinkeillä aloittelijakin saa taiottua upean rusketuksen kasvoille sekä vartalolle.

Kosmetologin vihjeet itseruskettavan käyttöön!

Paras tapa itseruskettavan levitykseen on varata sille hieman aikaa. Kyseessä on kuitenkin sävyttävävoide, joten sen optimaalisin lopputulos vaatii hieman pohjatöitä – aivan kuten tekisit pohjatöitä maalatessasi seinää, eli ennen kuin tartut “pensseliin” varaa aikaa alkuvalmisteluihin:

  • Ennen voiteen levitystä, tasoitetaan ihonpinta ja poistetaan siitä karvat. Nyt on hyvä aika käydä sokeroinnissa tai sheivata säärikarvat. Paras ja ekologisin apuväline sheivaukseen on Geisha-kestohöylä. Sen avulla saat ajeltua pienimmätkin karvat koko kropan alueelta.
  • Puhdista iho valitsemallasi puhdistustuotteella.
  • Kuori iho valitsemallasi kuorintatuotteella. Kuorinnan avulla poistat iholta kuolleen ihosolukon ja parannat itserusketuksesi kestoa. Esimerkiksi Föllinge Body Scrub vartalokuorinta on erittäin miellyttävä levittää ja kuorinnan jälkeen iho on samantien pehmeämpi ja hehkuu terveen näköisesti.
  • Tämän jälkeen käy läpi kuivat ihoalueet,