Sapienic on uraauurtava ihonhoitomerkki, joka vie ihonhoidon kaksi miljoonaa vuotta taaksepäin. Ihmiset elivät 1,9 miljoonan vuoden ajan luonnon helmassa metsästäjinä, keräilijöinä ja maanviljelijöinä. Iho tottui kohtaamaan miljardeja mikrobeja päivittäin. Nykypäivän modernissa yhteiskunnassa vietämme suurimman osan ajastamme sisätiloissa, ja kaupungistuminen on saanut meidät pikkuhiljaa menettämään kosketuksen luontoon. Sapienic haluaa palauttaa ihon luontoon. Sapienic-sarja on luotu erityisesti kaupunkiolosuhteissa eläville ihmisille, jotka ovat menettäneet luontokontaktinsa ja joiden iho altistuu jatkuvasti stressille ja saasteille. Ja jotka mahdollisesti vielä ovat ylihoitaneet ihonsa epätasapainoon liian voimakkailla tuotteilla.

Sarja on probioottisen pioneerisarjan Essen luojan Trevor Steynin toinen luomus. Sapienicille ja Esselle yhteistä ovat probioottisuus ja ihon mikrobiomin vaaliminen sekä afrikkalaisten kasvien hyödyntäminen koostumuksissa, muuten konseptit poikkeavat selvästi.

Sapienic on ekosertifioitua luonnonkosmetiikkaa, jonka kaikki tuotteet ovat vegaanisia, muovi- sekä hiilineutraaleja. Tuotteiden ulkopakkaukset ovat täysin kompostoitavia, ja ne on valmistettu 100% kierrätetystä pahvista ekologisella kangasmerkillä. He kiinnittävät huomiota tuotteiden ja pakkausten kuljetuksen ja valmistuksen aikana syntyviin hiilidioksidipäästöihin. Tästä johtuen pakkauksissa käytetään niin paljon lasia kuin on mahdollista. Sapienic ostaa eettisiä hiilidioksidioikeuksia kompensoidakseen välttämättömiä päästöjä.

Tuotteet