Kaikki mitä sinun tulee tietää silmänympärysalueen ihonhoidosta!

Kun keskustelemme asiakkaidemme kanssa, olemme huomanneet, että yleisin tuote mistä kasvojenhoidossa lintsataan on silmänympärysvoide. Yleensä alue kosteutetaan samalla voiteella mitä laitetaan kasvoille tai tuumataan, että kun silmänympärysvoide on ollut käytössä, ei voiteen käytöstä ole nähty olevan hyötyä.

Itse taas hämmästyn joka kerta, kun kuulen ettei asiakkaalla ole silmänympärysvoidetta käytössä, sillä se on harvoja niistä tuotteista mistä en itse luopuisi. On totta ettei sinulle välttämättä tapahdu radikaaleja muutoksia, vaan iho pysyy joustavana, heleänä ja pitää turvotuksen poissa (jollet nyt ole syönyt kuivalihaa pötky kaupalla). Sen sijaan, jos voiteen jättää pois käytöstä, tulet kyllä huomaamaan eron!

Ajattelimme nyt avata teille kaiken mitä teidän tulisi tietää silmänympärysalueen hoidosta. Miksi silmänympärysvoidetta pitäisi käyttää? Miksi tällä alueella ei kannata käyttää normaalia kasvovoidetta?  Milloin käyttö olisi hyvä aloittaa? Miten osaan valita juuri oikean tuotteen silmänympärysiholleni?

Lupaamme, että näihin kysymyksiin saat vastauksen tästä bloggauksesta, eli luvassa on kaikki silmänympärysihon hoidosta.

Bybin silmänympärysvoiteet

Pari faktaa silmänympärysihosta

Silmänympärysiho on huomattavasti ohuempi, kuin muualla kasvoissa: noin 0,33-0,36 mm (verrattaen muuhun kasvojen alueelle se on noin 1,0-1,6 mm). Silmänympärysiholla ei ole juurikaan talirauhasia ripsien tyveä lukuun ottamatta ja tämän vuoksi ihon pinnalta haihtuu huomattavasti kosteutta, iho kuivuu ja altistuu erilaisille vaikutuksille herkemmin. Kuivan silmänympärysihon paljastaa myös sinne ilmestyvät valkeat kovat talipallot, miliumit, joiden poistoon tarvitset kosmetologin tai lääkärin apua.

Silmänympärysiholla ihoa suojaava hydrolipidikalvo on lähes olematon. Lisäksi kollageenin ja elastiinin määrä on erittäin pieni ja mikroverenkierto, lymfakierto sekä hiusverisuonisto ovat heikkoja. Nämä kaikki seikat lisäävät ihon vanhenemista ja onkin tieteellisesti todistettu, että ikääntymisen merkit näkyvät ensimmäisenä juuri silmänympärysalueen iholla.

Unen puute, stressi ja epäterveelliset elämäntavat jättävät jälkensä silmien ympärille juonteina, tummina silmänalusina ja turvotuksena. Jopa tavalliset kasvojen liikkeet, silmienräpsyttely ja -siristely aiheuttavat juonteita silmänympärysiholle. Oikealla hoidolla voit kuitenkin ehkäistä väsymyksen ja ikääntymisen merkkejä.

Joko silmänympärysvoiteen käyttö alkoi kiinnostamaan?

Silmänympärysvoiteen käyttö

Silmänympärysvoidetta kannattaa alkaa käyttämään aamuin illoin siinä iässä, kun aloittaa aktiivisen silmämeikin käytön tai viimeistään 20-vuotiaana. Kasvojen hoitoon tarkoitetut kosteusvoiteet eivät sovellu silmäympärysiholle koostumuksensa vuoksi, sillä niillä pyritään lukitsemaan kosteus ja ravinteet ihoon, joka voi puolestaan aiheuttaa ohuelle silmänympärysiholle turvotusta tai silmät saattavat vuotaa helposti.

Silmänympärysihoa voi hoitaa lymfahieronnan ja silmänympärysihon hoitoon tarkoitettujen tuotteiden avulla, ampullien, tehotippojen, voiteiden, seerumeiden ja geelien avulla. Päivällä ja yöllä voi käyttää halutessaan eri tuotteita, erityisesti hyvin kuivan tai ikääntyvän (noin 45+) ihon hoidossa. Yöllä käytettävä tuote voi olla ravitsevampi ja täyteläisempi, kun taas päivällä käytettävä voide ohut ja turvotusta vähentävä.

Silmänympärysvoiteen oikeaoppinen levitys

Ohutta ihoa tulee käsitellä hellävaraisesti ja tähän paras on nimetön sormi, sillä se on sormistamme heikoin, jolloin herkkää ja ohutta ihoa ei tule käsitelleeksi liian voimakkaasti.

  • Annostele silmänympärysvoidetta nuppineulanpään kokoinen nokare jakaen se tasaisesti molemmille nimettömille sormille.
  • Levitä voidetta alaluomelle silmän sisänurkasta ulkonurkkaa kohden ja myös kulmakarvan alapuolelle taputtelemalla silmänympärysaluetta kevyesti.
  • Ethän levitä silmänympärysvoidetta liikkuvalle luomelle. Se kyllä valuu sieltä alaspäin tarpeeksi. Yläluomelle levitetty voide aiheuttaa helposti turvotusta etenkin nukkumisen aikana, jolloin luomien räpyttely ei pumppaa nestettä pois.

Vinkki! Kokeile silmänympärysvoidetta myös huulten iholle. Se on loistava ryppyjen ehkäisijä ja pitää huulet pehmeinä ja ihon joustavana!

Lopuksi vielä tärpit oikean silmänympärysvoiteen valintaan

20-30 vuotias iho

BYBI Beauty bright eyed illuminating eye cream: kevyt, kirkastava silmänympärysvoide, joka sopii hyvin myös kuivillekin silmänympäryksille. Sisältää mm. kirkastavia levä- ja arnikauutteita, kohottavaa hyaluronihappoa ja kosteuttavaa skvalaania,joka myös auttaa kirkastamaan tummia silmänalusia ja tuovat intensiivistä kosteutusta silmänalusiholle. Betaine aminohapot (sokerijuurikkaasta) tehostavat kosteutusta ja suojaavat silmänympärysihoa vapaiden radikaalien aiheuttamilta vahingoilta. Kestävästi tuotetut mica-mineraalipartikkelit häivyttävät tummien silmänalusten vaikutelmaa ja tuovat valoa heijastavan, katsetta kirkastavan vaikutuksen. Jos kaipaat kaveriksi paksumpaa voidetta, voit tarvittaessa ottaa käyttöön saman sarjan (BYBI Eye Plump) mm. bakuchiolia sisältävän yövoiteen, joka auttaa stimuloimaan kollageenin tuotantoa silmänympärysalueella.

30-40 vuotias iho

Evolve huulten- ja silmänympärysvoide: on omiaan hoitamaan ikääntyvää ihoa ja kirkastaa tummia silmänalusia, tuotetta voi käyttää myös huultenympärysiholla, jossa se ehkäisee juonteiden syntymistä. 360 Eye and Lip Contour huulten- ja silmänympärysvoiteen probiootteja sisältävä koostumus auttaa hillitsemään tulehdusta ja ihoa pääsemään tasapainotilaan. Voiteen sisältämä kofeiini auttaa vähentämään turvotusta ja tummuutta silmänympärysiholla. Luonnolliset peptidit, vihreä tee ja granaattiomena ehkäisevät juonteiden syntymistä huulten- ja silmänympärysiholla.

Esse huulten- ja silmänympärysvoide: hoitaa tehokkaasti yleisimpiä silmänympärysalueen oireita, kuten tummia silmänalusia, juonteita ja ryppyjä sekä turvotusta. Tuote sisältää korkeita pitoisuuksia hyaluronihappoa, joka kosteuttaa ihoa ja tekee siitä kimmoisamman. Sisältää myös runsaasti antioksidantteja, kuten viinirypäleensiemenuutetta ja Rooibos-uutetta, jotka auttavat hidastamaan ikääntymisprosessia. Sisältää lisäksi prebiootteja, jotka ravitsevat hyödyllisiä mikrobeja sekä probioottista uutetta, joka auttaa muuttamaan ihosi mikrobipopulaation ihoa suosivaksi. Hoitaa tehokkaasti yleisimpiä silmänympärysalueen haasteita, kuten tummia silmänalusia sekä turvotusta. Soveltuu erinomaisesti myös herkälle iholle.

Nourish London Kale anti-ageing silmänympärysvoide: silmänympärysvoide on dermatologisesti testattu, mahtava tehotuote, joka vähentää juonteita ja auttaa häivyttämään tummat silmänaluset saaden ihon näyttämään levänneeltä ja elinvoimaiselta. Tuote on hellävarainen ja se sopii kaikille ihotyypeille. Biomimeettiset peptidit auttavat taistelemaan ikääntymisen merkkejä vastaan samalla kun vitamiini- ja antioksidanttipitoinen lehtikaaliuute, maqui-marjauute sekä granaattiomenan entsyymit vähentävät turvotusta ja kirkastavat silmänympärysihoa.

40+ vuotias iho

Nourish London Kale anti-ageing silmänympärysvoide: katso tuotteen kuvaus edellisestä kohdasta.

Evolve huulten- ja silmänympärysvoide: katso tuotteen kuvaus edellisestä kohdasta.

Esse Plus+ Eye Contour silmänympärysvoide: kun haluat silmänympärysalueenvoiteelta täydet tehot irti ikääntymisen tuomia ongelmia vastaan, tämä on sinun voiteesi! Rauhoittavaan aloe vera pohjaan tehty tuote sisältää lukuisan määrän eri antioksidantteja ja tässä vain muutama maininta: silkkialbitsiauute kohottaa yläluomea ja madaltaa silmänympärysryppyjä sekä vähentää turvotusta. Päivänkakkarauute vaalentaa tummia silmänalusia hillitsemällä tyrosinaasin tuotantoa ja vähentämällä melaniinia. Päivänkakkarauute vaalentaa tummia silmänalusia hillitsemällä tyrosinaasin tuotantoa ja vähentämällä melaniinia. Lactobacillus- uute parantaa ihon kosteudensitomiskykyä vahvistammalla ja lisäämällä T-liitoksia. Pienimolekyylinen hyaluronihappo sitoo kosteutta ihoon tehden ihosta tasaisen ja sileän.

Herkästi reagoiva iho

Fi