Moni tuntee ihonsa pintakuivaksi, etenkin alku syksystä ja talvisin. Meillä hoitolan puolella pintakuivuus alkaa olla myös yleisin iho-ongelma asiakkaiden ihoilla. Pintakuiva iho tuntuu kiristävältä, kuivalta ja epämukavalta. Syksyllä viilentyvä ilma, tuuli ja vähenevä auringonvalo haastavat jälleen ihoa. Mitä pidemmälle syksy etenee, sitä enemmän sietokykyä vaaditaan myös iholta. Jos ihonhoitotuotteet eivät ole kunnossa voi pintakuivuus vaivata sinunkin ihoasi.

Yleinen harhaluulo on, että pintakuivuus on ihotyyppi, se on kuitenkin ihon väliaikainen tila. Pintakuivuudesta voi siis päästä eroon ihon toimintaa tukevilla tuotteilla yllättävän nopeastikin. Myös elämäntavoilla on vaikutusta ihon kuntoon.

Pintakuivuutta voi esiintyä kaikilla ihotyypeillä: normaalilla, sekaiholla, rasvaisella iholla ja kuivalla iholla. Kuiva iho eroaa pintakuivasta siinä, että kuiva iho on rakenteellisesti kuiva eli iho ei tuota tarpeeksi rasvaa. Kuiva iho on karhea ja voi jopa hilseillä. Pintakuivuus taas esiintyy enemmänkin ihon kiristelynä.

Kiristääkö ihoasi puhdistuksen jälkeen?

Kaapissa olevat laadukkaat tuotteet voivat olla vääriä ihotyypillesi. Esimerkiksi h