Varoituksen sanana: Voisimme pitää kasvoveden puolesta monen tunnin ylistyspuheen, mutta keskitymme nyt jakamaan sinulle tiivistetyn tietopläjäyksen miksi sinun tulisi omistaa kasvovesi! Toivottavasti tekstin lukemisen jälkeen, myös sinulta löytyy kaapistasi kasvoja virkistävä kasvovesi!

Oikea kasvovesi voi parantaa merkittävästi ihosi kuntoa, ja voisimme lyödä, vaikka päämme pantiksi, että kun käytössäsi on laadukas kasvovesi, tulet huomaamaan ihosi kunnossa merkittävän muutoksen!

Miksi kasvovesi ei yleensä ole käytössä kaikilla?

Kasvoveden käytöstä on olemassa monta vanhahkoa uskomusta. Moni ajattelee edelleen, että kasvovettä (toner, mist koreaksi skin) käytetään puhdistuksen viimeistelevänä tuotteena, jonka avulla voi poistaa vanulappujen kanssa kasvoilta viimeisetkin meikkien rippeet. Tämän vuoksi kasvovedelle on tullut ”hieman” turha maine, koska se on huono poistamaan meikkiä. Toisaalta kun se pyyhitään vanulapuilla, ei se pääse oikeutetusti kosteuttamaan myöskään ihoa.

Moni on saattanut tahatta kuivattaakin ihoaan entisestään, ihotyypilleen vääränlaisen kasvoveden käytön kanssa. Jos iho kärsii kuivuudesta, rasvoittuville ihoille suunnatut, toisinaan alkoholiakin sisältävät kasvovedet, saattavat usein vain kuivattaa ihoa entisestään. Tämän vuoksi osa saattaa arastella kasvovesien käyttöä, sillä sen koetaan olevan jopa ihonkuntoa huonontava tekijä.

Miksi kasvovettä tulisi käyttää?

Laadukas kasvovesi, joka sisältää aidosti ihoa ravitsevia raaka-aineita on oikeaoppisen ihonhoidon ja kosteutuksen kulmakivi. Meillä Lapin kauneuspilkussa kasvovesien funktio on nimenomaa kasvojen kosteutuksessa, eikä valikoimastamme löydy ”kuivattavia kasvovesiä”. Meidän ihonpuhdistusrutiinillamme iho pestään oikealla puhdistustuotteella puhtaaksi, eikä kasvoveden tarvitse enää jatkaa puhdistusta tai puhdistaa ihoa. Opastamme asiakasta AINA käyttämään kasvovettä hoitotuotteena.

Kasvovesien yleinen tehtävä on tasapainottaa iho ihonpuhdistuksen jälkeen. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että kun iho pestään vedellä ja puhdistusaineella, ne ovat enemmän emäksisiä, kun taas ihon pinnalla oleva luonnostaan hapan “suojakalvo”. Liika ihon emäksisyys saattaa ilmetä ihon kuivumisena ja kiristelynä ja johtaa jopa hentoihin juonteisiin ja ryppyihin. Kun ihon pinta on kuiva, voi sille myös ilmestyä epäpuhtauksia ihon yrittäessä tasapainottaa tilannetta lisääntyneellä talintuotannolla.

Kasvovesi auttaa muita tuotteita imeytymään iholle. Kasvovesissä on ihon tasapainottava pH, joka auttaa palauttamaan iholle miellyttävän tunteen pesun jälkeen. Samalla kasvovesi myös luo ihonhoitotuotteiden ainesosille optimaalisen ympäristön vaikuttaa, sillä liian emäksinen ympäristö voi jopa neutralisoida jotkut hoitotuotteiden aktiiviaineet ja estää niitä siten vaikuttamasta iholla. Kun ihon pH on tasoitettu, seuraavat ihonhoitotuotteet pääsevät imeytymään paremmin iholle.

Kasvovesi on ensimmäinen vaihe ihon kosteutuksessa. Kasvovesi tarjoaa iholle aimoannoksen vesikosteutta. Kasvovettä voi lisätä kerran tai kerrostaen ihon kuivuuden mukaan.

Miten kasvovettä tulisi käyttää?

Kasvovesi käytettään aamulla ja illalla kasvojen puhdistuksen jälkeen ennen muita tuotteita. Tyypillisin virhe kasvoveden käytössä on se, että sillä vain nopeasti pyyhitään kasvot pesun jälkeen. Tämä aiheuttaa helposti kuitenkin sen, ettei iholle annostu välttämättä riittävästi kasvovettä eikä ihon pH tasapaino, myöskään ehdi näin ollen riittävästi palautua.

Suihkuttele puhdistetulle iholle runsaasti kasvovettä (älä unohda kaulan ja decolteen aluetta). Tehosta imeytyvyyttä painelemalla se vielä iholle suihkutuksen jälkeen. Mikäli iho tuntuu kuivalta, suihkuttele kasvovettä lisää kasvoille – tätä kutsutaan kerrostamiseksi (korealaiset tekevät tämän rutiinin jopa 11 kertaa)!

Mikäli kasvovesi ei ole suihkutettava, annostele se mieluiten kämmenellesi ja painele käsin iholle (älä siis käytä vanulappuja). Näin kaikki tuote päätyy ihollesi eikä vanulappujen mukana roskiin.

Kasvoveden jälkeen lisää käyttämäsi seerumi, öljy tai voide samantien hieman vielä kostean tuntuiselle (EI siis märkä, mutta ei kiristävän rutikuivakaan) iholle. Tällöin iho pystyy hyödyntämään ainesosat tehokkaammin, koska ne imeytyvät vielä ihollesi paremmin.

VINKKI! Kasvovettä voi lisätä päivällä esimerkiksi raikastamaan meikkiä tai virkistämään väsynyttä ilmettä. Suihkutettava kasvovesi on myös must have tuote lentomatkoilla tai bileillan jälkeen kostuttamaan kuivaa ihoa!

Miten sitten valita oikea kasvovesi?

Kuten puhdistustuotteenkin kanssa, valitse omalle ihotyypillesi sopiva kasvovesi, joka voi hoitaa ihosi ongelma-alueita parhaan tuloksen saavuttamiseksi. Saatat tarvita tuotetta talinerityksen tasapainottamiseen, ihosi kosteustasapainon täydentämiseen, stimuloimaan ihosolujesi uusiutumista kuorivalla vaikutuksella tai rauhoittamaan punoitusta ja ihoärsytystä hellävaraisella kasvovedellä.

Mikäli käytössäsi ei ole aikaisemmin ollut kasvovettä niin tsekkaappa nämä neljä vaihtoehtoa:

Luomuruusuvesi kuvailtuna. Kosteuttaa ihoa ja rauhoittaa punoitusta. Sopii kuivalle, herkälle ja punoittavalle iholle. Erinomainen rauhoittamaan couperosa- ja rosacea-ihoa sekä aknea.

Myydyin kasvovetemme on suomalainen Flow ruusuvesipohjainen kasvovesi, joka huumaa tuoksullaan jokaisen käyttäjän! Super helppo käyttää suihkutelemalla ja mainio tuote myös ensimmäiseksi kasvovedeksi! Ruusuvesi on erinomainen sekä kuivalle että rasvoittuvalle ihotyypille, sillä se tasapainottaa ihon talintuotantoa aina oikeaan suuntaan. Ruusu tunnetaan kosteuttavista, rauhoittavista, sekä ryppyjä ja juonteita silottavista vaikutuksistaan. Ruusu rauhoittaa herkkää ihoa, punoitusta, couperosaa, aknea. Kun markkinoidaan ruusukasvovettä, täytyy tuotteessa olla mielestämme markkinointia vastaavat raaka-aineet.

Tuotteen inci-lista onkin ihastuttavan lyhyt: Rosa Damascena Flower Water*, Leuconostoc/Radish Root Ferment Filtrate**, Citronellol**, Geraniol**.