Toimiiko luonnonkosmetiikan deodorantti?

Deodorantin (ystävällisemmin dödö) tehtävähän on auttaa käyttäjää pysymään siistinä ja raikkaan tuoksuisena. Dödöä käytetään joka päivä, ja se on varmaan yksi tärkeimmistä hygieniatuotteista. Markkinoilla olevia deodorantteja on tuhansia, nykyään deodorantteja on myös monessa eri muodossa; voiteena, spraynä, tahnana, jauhona ja roll-on tyyppisinä. Luonnonkosmetiikka on kasvattanut suosiotaan myös deodoranttien osalta ja markkinoille on tullut liuta tehokkaita ja laadukkaita tuotteita, joihin vaihtaminen ei ole suurikaan harppaus synteettisen dödön jälkeen.

Voimme väittää, että et huomaa eroa synteettisen ja luonnonkosmetiikan deodoranttien päivittäisessä käytössä, isot eroavaisuudet löytyvät sen sijaan purkkia kääntämällä ja perehtymällä tuotteen INCI-listaan.

Luonnonkosmetiikan deodorantit eivät sisällä perinteisten dödöjen tavoin synteettisiä hajuaineita, säilöntäaineita tai lisäaineita (esim. parabeeneja ja ftalaatteja, jotka luetaan hormonihäiritsijöiksi) tai alkoholia (toki osassa roll-on-tyyppisissä luonnonkosmetiikan deodoranteista on pieniä määriä luomualkoholia).

Mikä ero on deodorantilla ja antiperspirantilla?

Deodorantti voidaan sotkea monesti antiperspiranttiin, mutta niiden toimintatapa on hyvin eri. Deodorantti siis pitää kainalot raikkaana estäen bakteerien tuottamaa epämiellyttävää hajua, mutta deodorantit eivät estä hikoilua, vaan päästävät hien tulemaan normaalisti hikirauhasesta. Antiperspirantissa taas on käytetty alumiinisuoloja, jotka liukenevat hikeen ja näin muodostavat hikirauhasten pinnalle suojakalvon (ne ikään kuin tukkivat hikirauhasen), jolloin hiki ei pääse luonnollisesti tulemaan ulos hikirauhasesta ja kainalo pysyy näin ollen kuivempana (raaka-aineluottelosta voit löytää nämä mm. sanoilla aluminium chlorohydrate tai aluminium zirconium). On sanomattakin selvää, että luonnonkosmetiikassa ei vastaavia ainesosia hyväksytä, täytyy muistaa että hikoilu on osa normaalia aineenvaihduntaamme.

Miksi valita luonnonkosmetiikan deodorantti?

Dödön vaihtaminen luonnolliseen vaihtoehtoon on erittäin helppo tapa vähentää kehon kemikaalikuormaa ja monen synteettisestä kosmetiikasta luonnonkosmetiikkaan siirtyvän ensimmäinen tuote on nimenomaa luonnonkosmetiikan deodorantti. Luonnonkosmetiikan sisältämät raaka-aineet ovat tiukasti valvottuja, luonnollisia ainesosia, kun taas synteettisellä puolella raaka-aineet ovat kemiallisesti tuotettuja ja niitä saatetaan käyttää tuotekohtaisesti huomattavasti suurempia määriä kuin luonnonkosmetiikan raaka-aineita vastaavaan tuotteeseen.

Esimerkiksi synteettisten dödöjen sisältämä alkoholi aiheuttaa monen iholla kutinaa ja punoitusta, mikä saattaa johtua osittain siitä, että perinteisissä dödöissä käytetään sitä niin runsaasti. Tähän kun yhdistetään säännöllinen kainalokarvojen sheivaus, on ihon ärsyyntyminen monen kohdalla taattu. Vaikka käytössäsi olisi hajusteettomaksi tai herkkäihoiselle mainostettu deodorantti, se voi silti kuormittaa ihosi ja kehosi toimintaa. Luonnonkosmetiikasta valmistetut deodorantit ovat synteettisiä deodorantteja hellävaraisempia, eivätkä ne tuki ihohuokosia niin kuin antiperspirantit.

Alumiiniton deodorantti

Alumiiniton deodorantti on noussut suosioon vuosien varrella, kun tavallisten deodoranttien ja antiperspiranttien sisältämät ainesosat, kuten alumiini, parabeenit ja synteettiset kemikaalit, mietityttävät monia. Alumiiniin ja sen vaikutuksiin ei ole edelleenkään selvää faktatietoa. Joidenkin tutkimusten mukaan alumiiniset antiperspirantit aiheuttaa rintasyöpää, kun toiset väittävät vastaan.

Luonnonkosmetiikan deodorantit sisältävät luonnollisia aineita, kuten luonnonmineraalia (esim. ammonium alum tai potassium alum). Myös nämä mineraalit ovat alumiiniyhdisteitä, kuten antiperspiranttien sisältämä alumiinikloorihydraatti, mutteivät läheskään niin voimakkaita kuin alumiinikloorihydraatti, eivätkä ne tuki hikirauhasia tai estä hikoilua. Kaikissa luonnonkosmetiikan dödöissä näitä mineraaleja ei ole, esimerkiksi kotimainen RimitaDeo ei sisällä yhtään alumiinia.

Rimitan uutuudet

Suomalaiset RimitaDeo uutuudet Metsä ja Raikas unisex tuoksut ihastuttavat raikkaudellaan!

Luonnonkosmetiikan dödö

Luonnonkosmetiikkaan siirryttäessä iholla saattaa tapahtua ohimenevä puhdistusreaktio, jolloin iho pyrkii poistamaan kerroksiinsa varastoituneita synteettisiä kemikaaleja. Tämä voi ilmetä esim. lyhyen aikaa kestävänä voimakkaampana ja pahanhajuisena hikoiluna, joka on aivan normaalia – puhdistuminenhan on elimistön kannalta toivottukin reaktio.

Kun lopettaa tavallisen deodorantin käytön, saattaa kestää jopa neljä viikkoa, että kemikaalit poistuvat kropasta, jonka aikana myös kainalot hikoilevat enemmän. Ajan kanssa kroppa tottuu luonnolliseen deodoranttiin ja hikoilu normalisoituu. Tulet pian huomaamaan ettei hiki myöskään haise samalla tavalla!

Kokeile rohkeasti luonnonkosmetiikan dödöjä! Meiltä löydät joukon laadukkaita ja todella toimivia deodorantteja. Kaikki dödömme ovat sellaisia, joiden tehoon itse luotamme ja joissa on ihoa tehokkaasti hoitavat luomu raaka-aineet.

Älä jää yksin ongelmiesi kanssa!

Tuntuuko ihonhoito tuskastuttavalta tai oikeiden purkkien löytäminen on sinulle haastavaa. Ei hätää! Me olemme täällä sinua varten. Voit kysyä apua meiltä vaikkapa chatin kautta tai lähettämällä meille sähköpostia.

Haluatko asioida meillä paikan päällä?

Myymälämme yhteydestä löydät hoitolan. Voit varata suoraan ajan kasvohoitoon tai tulla myymäläämme shoppailemaan tuotteita. Osaava henkilökuntamme tarjoaa sinulle henkilökohtaista palvelua.

Liity mukaan uutiskirjeen tilaajiin! Saat ensimmäisenä tietoa tarjouksistamme sekä uusia vinkkejä koskien ihonhoitorutiiniasi!