Raaka-aineet tutuksi – kehäkukka (calendula officinalis)

Oranssinkeltaisena hohtava kehäkukka on kenties tuttu puutarhassa kauniina kukkana, mutta tiesitkö että sillä on pitkä historia ihonhoidossa? Sillä on haavoja parantavia, tulehduksia ehkäiseviä sekä antibakteerisia ominaisuuksia. Hohtava kukka myös rauhoittaa ihoa ja ehkäisee ikääntymisen merkkejä. Monessa tulehduksellisessa iho-ongelmassa kehäkukka on tärkeä hoitoa tukeva yrtti. Hoitavien ominaisuuksiensa puolesta se sopii erityisesti kuivalle, atooppiselle, herkälle sekä couperosa-iholle ihonhoitotuotteista hiustenhoitotuotteisiin.

Inci-listasta kehäkukan löytää sen latinalaiselta nimeltään Calendula officinalis voit törmätä kukasta lukiessasi myös Marigold nimeen, jonka se on saanut Neitsyt Marian mukaan kun kehäkukasta tuli olennainen osa englantilaista lääkereseptiä, jota käytettiin taistelussa ruttoa vastaan 1400-luvulla.

Kolme mieletöntä syytä käyttää kehäkukkaa ihonhoidossa

1. Kehäkukka suojaa ihoa. Kehäkukka sisältää salisyylihappoa, joka puhdistaa ja supistaa ihohuokosia. Se sisältää myös korjaavaa calendulin-ainesosaa, flavonoideja ja joukon antioksidantteja, jotka auttavat suojaamaan ihosoluja vapaiden radikaalien haitallisilta vaikutuksilta eli ennen aikaiselta ikääntymiseltä. Kehäkukassa on runsaasti myös tokoferoleja eli e-vitamiinia, joka tunnetusti pehmentää ihoa.

2. Kehäkukka parantaa pienet ihovauriot ja palovammat, sillä se sisältää antiseptisiä ja antimikrobisia ainesosia. Kautta historian kehäkukkaa onkin käytetty haavaumien ja ihottumien hoidossa, sillä sen tiedetään hillitsevät tulehduksia. Kehäkukasta valmistettu öljyuutos sisältää runsaasti triterpenoideja jotka ovat tulehduksia rauhoittavia aineita. Sitä tunnetaan käytetyn jo keskiajalla mm. haavavoiteena taliin sekoitettuna. Kehäkukkapohjaiset tuotteet ovatkin erinomaisia aknen ja atooppisen ihon hoidossa, sillä puhdistavan vaikutuksen lisäksi ne kosteuttavat ja rauhoittavat ihoa tehokkaasti tukkimatta kuitenkaan ihohuokosia.

3. Ikääntymisen merkkejä kehäkukka taklaa sen sisältämillä vahvoilla karotenoideilla, jonka voi päätellä kukan väristäkin. Karotenoidit ovat vahvoja antioksidantteja, jotka vaikuttavat ikääntymismekanismeihin ja auttavat ihoa näyttämään nuoremmalta. Karotenoidit parantavat ihonsävyä antaen iholle kaunista ja tervettä hehkua. Iho näyttää kirkkaammalta ja kuulalta. Kehäkukka saa ihosi suorastaan hehkumaan!

Mitä tuotetta sinä kokeilet ensimmäisenä?

Älä jää yksin ongelmiesi kanssa!

Tuntuuko ihonhoito tuskastuttavalta tai oikeiden purkkien löytäminen on sinulle haastavaa. Ei hätää! Me olemme täällä sinua varten. Voit kysyä apua meiltä vaikkapa chatin kautta tai lähettämällä meille sähköpostia.

Haluatko asioida meillä paikan päällä?

Myymälämme yhteydestä löydät hoitolan. Voit varata suoraan ajan kasvohoitoon tai tulla myymäläämme shoppailemaan tuotteita. Osaava henkilökuntamme tarjoaa sinulle henkilökohtaista palvelua.

Liity mukaan uutiskirjeen tilaajiin! Saat ensimmäisenä tietoa tarjouksistamme sekä uusia vinkkejä koskien ihonhoitorutiiniasi!