Sekaiho on suomalaisten yleisin ihotyyppi, ja suurena syynä tähän on vaihteleva ja viileä ilmastomme. Sekaihon taustalla oleva ihotyyppi voi olla joko kuiva tai normaali. Sekaihosta puhutaan, kun niin sanottu T-alue (otsa,nenä ja leuka) ovat muuta kasvojen ihoa rasvoittuvammat ja ihohuokoset näkyvät selkeämmin. Rasvoittuville alueille kertyy usein myös epäpuhtauksia ja samaan aikaan ihoa kuitenkin kiristää helposti, erityisesti pesun jälkeen ja iholla voi esiintyy kuivia sekä hilseileviä kohtia.

Sekaihon hoito voi olla haastavaa: ei välttämättä ole täysin selvää, millaisia ihonhoitotuotteita sekaiholle pitäisi valita. Sekaihon haasteet syntyvät monesti ihon oman suojamekanismin häiriintymisestä, tämä voi johtua vääränlaisista puhdistustottumuksista (esim. jos käytössä on liian tuju puhdistustuote), stressistä tai ruokavaliosta. Sekaihon hoidossa on tärkeää huomioida sekä kuivien että rasvoittuvien ihoalueiden haasteet ja keskittyä tasapainottamaan ihon toimintoja. Yleisin tyyppiyhdistelmä on pintakuiva sekaiho, joka saadaan rauhoitettua melko nopeasti oikealla hoidolla.

Sekaihon hoito

Sekaihon hoidossa keskitytään ihon toimintojen tasapainottamiseen ja kosteustasapainon löytämiseen. Vältä vahvasti peseviä tuotteita, sillä ne saattavat vain kiihdyttää talintuotantoa. Vahvat tuotteet myös kuivattavat ihoa ja heikentävät uloimman kerroksen suojamekanismeja.

Selaamalla sivua alaspäin löydät ihonhoidon asiantuntijoidemme valitsemat normaalille iholle suunnatut täsmätuotteet!

Puhdistustuotteet

Sekaihoisen kannattaa kiertää turhan voimakkaat puhdistusaineet kaukaa, sillä ne saavat kuivien ihoalueiden kosteustasapainon äkkiä pois raiteiltaan. Sekaihon puhdistukseen soveltuvat miedot, mutta syväpuhdistavat puhdistusaineet kuten maitomaiset, balsamit tai öljymäiset tuotteet. Aamuisin pelkkä huuhtelu viileällä vedellä riittää, mutta jos ihossa on epäpuhtauksia voi ihon tarvittaessa puhdistaa esim. puhdistusmaidolla. Iltaisin sekaiho kannattaa puhdistaa kaksoispuhdistuksella, eli ensin puhdistusbalsamilla ja sitten vesipohjaisella puhdistusaineella (puhdistusmaitoa).

Suositukset

Kasvovedet

Kasvovesi on yksi tärkeimmistä ihonhoitotuotteista myös sekaiholla, käytä sitä aamuin illoin. Unohda vanulaput ja taputtele vesikosteus kasvoille käsin tai käytä suoraa iholle suihkutettavia tuotteita. Näin saat imeytettyä tuotteen ihoon oikeasti kunnolla, sillä aluksi iho todennäköisesti jopa hylkii kosteutta! Valitse tuote, joka rauhoittaa talintuotantoa ja kosteuttaa ihoa.

Suositukset