Rasvainen iho on usein rakenteeltaan paksu ja se on alttiimpi epäpuhtauksille. Rasvaisessa ihossa ihohuokoset erottuvat selkeäsi, ihossa on mustapäitä, tukkeumia ja näppyjä. Rasvaisuus puskee esiin hyvin nopeasti (muutamassa tunnissa) pesun jälkeen, kun taas muilla ihotyypeillä iho voi kiillellä päivän edetessä yleisimmin T-alueelta, muttei koko kasvoilta. Tasapainoinen ja hyvin hoidettu rasvainen iho on pehmeä ja kauniin heleä.

Usein ajatellaan, että rasvaista ihoa pitäisi hoitaa yhä pesevimmillä tuotteilla. Rasvaisen ihon taustalla voi kuitenkin olla kosteudenpuute, joka aktivoi talintuotantoa. Siinä missä kuivan ihon oireet syntyvät helposti puutteellisen ja oikeanlaatuisen kosteutuksen puutteesta, myös rasvaisuuteen taipuva iho oireilee herkästi aivan samoista syistä.

Rasvaisen ihon hoito

Rasvaisuus on siis tämän ihotyypin ominaisuus ja sitä ei voi täysin viedä pois, mutta sitä voi ja kannattaakin tasapainottaa, tällöin tukkeumiakin yleensä syntyy vähemmän. Rasvaisen ihon hoidossa tärkeintä on hillitä talineritystä, ihon epäpuhtauksia ja suurentuneita ihohuokosia. Unohda vanhanaikaiset ajatukset rasvaisuuden kuivattamisesta pois, keskity mieluummin tarjoilemaan iholle sopivasti vesimäistä kosteutusta ja rasvahappoja. Vältä paksuja koostumuksia ja suosi ohuita, raikkaita ja hyvin imeytyviä tuotteita.

Selaamalla sivua alaspäin löydät ihonhoidon asiantuntijoidemme valitsemat rasvaiselle iholle suunnatut täsmätuotteet!

Puhdistustuotteet

Rasvaiselle iholle sopii ihanteellisesti kaksoispuhdistus ja tästä ei kannata luistaa, mikäli käytät meikkiä. Meikittömän ihon puhdistukseen voit puolestaan valita maidon. Vältä ehdottomasti liian peseviä vaahtomaisia puhdistustuotteita ja saippuoita. Mikäli iho vaikuttaa pinnastaan kuivalta, käytä maitoa ainakin niin kauan, kunnes olet saanut ihon takaisin tasapainoon. Maito on lisäksi ihanteellinen rasvaisen ihon aamupesuun.

Suositukset: Kale 3D, NL balance, Fiini puhdistusbalmi mustaherukka, Bybi milk melt

Suositukset

Kasvovedet

Kasvovesi on yksi tärkeimmistä ihonhoitotuotteista myös rasvaisella iholla, käytä sitä aamuin illoin. Unohda vanulaput ja taputtele vesikosteus kasvoille käsin tai käytä suoraa iholle suihkutettavia tuotteita. Näin saat imeytettyä tuotteen ihoon oikeasti kunnolla! Valitse tuote, joka on antiseptinen ja rauhoittaa talintuotantoa.

Suositukset: Bybin Day Glow Brightening AHA Tonic on lempeästi kuoriva, samalla sopivasti kosteutusta tuova kasvovesi. Day Glow -nimestään huolimatta suosittelen tätä ensisijaisesti iltakäyttöön. NL balance, Bybi mega mist, Flow laventelivesi

Suositukset