Normaali iho on yleisesti ottaen hyvinvoiva ja tasapainoinen; sitä ei kiristä, eikä se myöskään öljyynny tai rasvoitu merkittävästi päivän aikana. Normaalissa tilassa ihon kosteustasapaino on kunnossa, ihon väri on heleä, eikä ihossa ole sen suuremmin epäpuhtauksia tai suurentuneita ihohuokosia. Kuukautiskierron myötä normaalillakin iholla saattaa esiintyä näppy silloin tällöin ja mustapäitä voi olla hieman. Normaaliin ihon kuntoon vaikuttavat hormonikierron lisäksi normaalisti stressi, ruokavalion vaihtelu sekä vuodenajat.

Normaalin ihon hoito

Normaali iho on kiitollinen ihotyyppi, kunhan sitä vain hoitaa sopivilla tuotteilla. Yleensä ajatellaan, ettei ihoa tarvitse erityisesti hoitaa, mikäli siinä ei ole suurempia ongelmia. Iho-ongelmia ei kuitenkaan kannata missään nimessä jäädä odottelemaan vaan panostaa säännölliseen, päivittäiseen hoitoon, joka ylläpitää ihon hyvää kuntoa ja samalla auttaa sitä säilymään hehkeänä pitkään.

Suosi normaalin ihon hoitamisessa ensisijaisesti kosteuttavia tuotteita, jotka olisi hyvä päivittää aina vuodenajan mukaan. Varsinkin talvisin, sekä iän myötä iho tarvitsee enemmän kosteutusta. Loppuneen tuotteen tilalle ei koskaan pitäisi ostaa autopilotilla uutta samanlaista, vaan pohtia, onhan kyseinen tuote edelleen paras mahdollinen valinta juuri tähän tilanteeseen.

Selaamalla sivua alaspäin löydät ihonhoidon asiantuntijoidemme valitsemat normaalille iholle suunnatut täsmätuotteet!

Puhdistustuotteet

Suurin virhe, jonka voit normaalin ihon hoidossa tehdä, on suistaa se epätasapainoon väärällä puhdistustuotteen valinnalla. Vältä voimakkaita geelejä ja vaahtoja ja pysy turvallisilla vesillä öljypohjaisten tuotteiden sekä puhdistusmaitojen kanssa. Mikäli meikkaat, suosi kaksoispuhdistusta. Aamuisin puhdistukseen riittää pelkkä kasvovesi. Hoida ihoa sen luonnollista tasapainoa kunnioittaen.

Suositukset

Kasvovedet

Kasvovesi on erittäin hyvä ja helppo tapa tuoda kasvoille reippaasti kosteutusta, joka auttaa ehkäisemään pintakuivuutta. Kasvovettä saa mielellään käyttää runsaasti, sekä aamuin että illoin. Unohda vanulaput ja taputtele vesikosteus kasvoille käsin tai käytä suoraa iholle suihkutettavia tuotteita. Näin saat imeytettyä tuotteen ihoon oikeasti kunnolla! Kasvovesi suihkutetaan puhdistetulle ja kuivalle iholle aamuin illoin.

Suositukset