Kuivarasvainen iho on paksuhko ja ihohuokoset erottuvat hyvin. Se on hyvin samantyylinen kuin sekaiho, mutta se rasvoittuu huomattavasti enemmän päivän mittaan sekä siinä esiintyy enemmän epäpuhtauksia. Kuivuus esiintyy kuivarasvaisella iholla kiristelynä ja iho saattaa joistain paikoista jopa hilseillä, vaikka iho on kuitenkin alta rasvainen. Kuivuuden takia iholla saattaa esiintyä pieniä valkoisia näppyjä, miliumeja ja iholla voi olla myös kauttaaltaan epäpuhtauksia ja finnejä.

Kuivarasvaisen ihon hoito

Kuivarasvainen iho kertoo kehon sisäisestä epätasapainotilasta, joka linkittyy yleensä vahvasti suoliston kuntoon ja elintapoihin. Ihon kunto voi myös huonontua ylihoitamalla sitä liian pesevillä ja puhdistavilla tuotteilla – joskus kuivarasvainen iho onkin itse aiheutettu epätasapainotila. Tärkeää kuivarasvaisen ihon hoidossa on tasapainottaa talin tuotantoa sekä kosteuttaa ihoa, jotta se ei tunnu kuivalta ja talintuotantoa saadaan tällä tavalla hillittyä.

Selaamalla sivua alaspäin löydät ihonhoidon asiantuntijoidemme valitsemat normaalille iholle suunnatut täsmätuotteet!

Puhdistustuotteet

Kuivarasvaiselle iholle sopii ihanteellisesti kaksoispuhdistus ja tästä ei kannata luistaa, mikäli käytät meikkiä. Meikittömän ihon puhdistukseen voit puolestaan valita maidon. Vältä ehdottomasti liian peseviä vaahtomaisia puhdistustuotteita ja saippuoita. Mikäli iho vaikuttaa pinnastaan kuivalta, käytä maitoa ainakin niin kauan, kunnes olet saanut ihon takaisin tasapainoon. Aamuksi riittää, kun huuhtelet kasvosi viileällä vedellä, jos kasvot ovat aamulla todella rasvaiset, voit puhdistaa kasvot puhdistusmaidolla.

Suositukset

Kasvovedet

Kasvovesi on yksi tärkeimmistä ihonhoitotuotteista myös kuivarasvaisella iholla, käytä sitä aamuin illoin. Unohda vanulaput ja taputtele vesikosteus kasvoille käsin tai käytä suoraa iholle suihkutettavia tuotteita. Näin saat imeytettyä tuotteen ihoon oikeasti kunnolla! Valitse tuote, joka rauhoittaa talintuotantoa, hillitsee epäpuhtauksia ja supistaa ihohuokosia.

Suositukset