Jos ihosi on kuiva, kaipaa se erityisesti kosteutta ja ravintoa. Kuivassa ihossa ihohuokoset eivät näy ja epäpuhtauksia on hyvin vähän. Talineritys on heikko, iho tuntuu usein karhealta tai kireältä, eikä iho ole erityisen kimmoisa. Tämä kielii siitä, että talirauhaset toimivat hitaanpuoleisesti ja iho kaipaa lisäapua kosteutukseen ja hyvän kosteustasapainon saavuttamiseen.

Se menettää helposti kosteutta ja kosteudensitomiskyky on heikko. Kuiva iho hilseilee, halkeilee ja kesii helposti. Se on erittäin herkkä sään vaikutuksille. Kuiva iho on usein hyvin ohut ja sillä on taipumus tulehduksiin, punotukseen sekä couperosaan. Kuiva iho voidaan sekoittaa monesti pintakuivuuteen, jota voi olla millä vain ihotyypillä. Pintakuivuus on usein tulosta siitä, että iho pestään liian vahvoilla puhdistusaineilla ja kosteutus eli kasvovesi puuttuu tai se on liian kuivattava.

Kuivalle iholle on tärkeää antaa lisää kosteutta, mutta koska sen oma luonnollinen suojamuuri ei kykene pitämään kosteutta iholla, on myös hyvin tärkeää, että iholla käytetään rasvamaisia ainesosia, jotka auttavat lukitsemaan ihon saaman kosteuden ja ehkäisemään sen haihtumista. Esimerkiksi erilaisia öljyjä, karitevoin kaltaisia rasvoja tai keramideja sisältävät tuotteet ovat loistavia kuivalle iholle. On myös tärkeää varmistaa, että ravinnosta tulee tarpeeksi rasvoja ja että juo riittävästi vettä.

Kuivan ihon hoito

Kuiva iho tarvitsee niin vesi- kuin rasvakosteutusta. Kuivasta ihosta kosteus pääse haihtumaan helpommin ja siksi se tarvitsee veden lisäksi hyviä rasvoja lukitsemaan kosteuden ihoon. Kosteusköyhä iho tarvitsee vesikosteutta, jota voidaan paikata kosteutta sitovilla raaka-aineilla, kuten hyalyronihapolla ja hunajalla. Rasvaköyhästä ihosta puuttuu rasvaa, jolloin ihoa kannattaa ravita hyvälaatuisilla kasviöljyillä.

Selaamalla sivua alaspäin löydät ihonhoidon asiantuntijoidemme valitsemat kuivalle iholle suunnatut täsmätuotteet!

Puhdistustuotteet

Ole kuivan ihon kanssa lempeä. Puhdista ihosi balsameilla tai öljymaisilla tuotteilla taikka maidoilla, jos et käytä paljoa meikkiä. Mikäli haluat ottaa käyttöön balsamin tai öljyn, muistathan, että öljyputsarit lisätään kuiville kasvoille ja hierotaan niin pitkään, että kaikki meikki on sulanut. Tämä siis ennen veden lisäämistä. Puhdistustuotteen käyttö vain iltaisin on riittävää, sillä aamulla voit puhdistaa kasvosi kasvovedellä tai huuhdella ne kevyesti vedellä.

Suositukset

Kasvovedet

Kasvovesi on erittäin hyvä ja helppo tapa tuoda kasvoille reippaasti kosteutusta, joka auttaa ehkäisemään pintakuivuutta. Kasvovettä saa mielellään käyttää runsaasti, sekä aamuin että illoin. Unohda vanulaput ja taputtele vesikosteus kasvoille käsin tai käytä suoraa iholle suihkutettavia tuotteita. Näin saat imeytettyä tuotteen ihoon oikeasti kunnolla! Kasvovesi suihkutetaan puhdistetulle ja kuivalle iholle aamuin illoin.

Suositukset