Myös miesten iho tarvitsee hoitoa ja kasvojenalueen hoitoon kannattaisi kiinnittää huomiota erityisesti talvisaikaan. Miesten iho on naisten ihoa 20–30 prosenttia paksumpi ja se sisältää enemmän kollageeniä. Miesten ihossa talineritys on naisia voimakkaampaa ja se on myös joustavampi. Ero on siinä, että miesten paksumpi iho säilyy pidempään kiinteänä kuin naisilla ja iän tuomat muutokset saattavat näkyä huomattavasti naisia myöhemmin. Ihonhoidon ei tarvitse olla monimutkaista, pääasia että löydät sinun ihollesi sopivan ihonhoitorutiinin.

Jos et ole vielä hoitanut kasvojasi, sen aloittaminen ei ole koskaan liian myöhäistä – aloita se nyt. Päivän aikana ihon pinnalle kertyy likaa, pölyä ja saastehiukkasia, jotka rasittavat ihoa. Myös liika aurinko, tupakanpoltto ja stressi vahingoittavat ihoa. Talvella kuiva ja kylmä pakkassää kuivattaa ihoa. Ihoa olisi hyvä hoitaa aamuin illoin, mutta kiireiden keskellä yksikin kerta päivässä riittää. Tällöin ihoa kannattaa hoitaa iltaisin, koska iho on pitkän päivän jälkeen likainen.

Miesten ihonhoito

Kasvojenkin hoidossa on tärkeää luoda itselle sopivat ihonhoitorutiinit. Hanki itsellesi sopivat ihonhoitotuotteet eli puhdistusaine ja kosteusvoide, myös kasvovettä voi käyttää. Jos kasvot pesee jollain vartalotuotteella, niin kasvojen iho voi alkaa punoittaa, muodostaa finnejä tai kuivua, koska ihon suojamuurin toimintaa on häiritty ja se ei enää toimi normaalisti. Kiristävä tunne kasvoilla pesun jälkeen on merkki liian vahvasta puhdistustuotteesta. Saippua ei ole hyvä kasvojen pesuun, koska se heikentää ihon omaa kosteustasapainoa.

Mikäli tiedät suoraan oman ihotyyppisi tai tunnistat kasvoissasi iho-ongelman, voit tarkastella asiantuntijoidemme valitsemat tuotteet kyseisiin ongelmiin.

Selaamalla sivua alaspäin löydät ihonhoidon asiantuntijoidemme valitsemat tuotteet miesten iholle!

Puhdistustuotteet

Suurin virhe, jonka voit ihon hoidossa tehdä, on suistaa se epätasapainoon väärällä puhdistustuotteen valinnalla. Vältä voimakkaita geelejä ja vaahtoja ja pysy turvallisilla vesillä öljypohjaisten tuotteiden sekä puhdistusmaitojen kanssa. Puhdista kasvot edes iltaisin, aamuisin puhdistukseen riittää pelkkä kasvovesi. Parranajo rasittaa ihoa ja etenkin talvisin kannattaa kiinnittää huomiota ihon kuntoon parranajon jälkeen.

Suositukset

Kasvovedet

Kasvovesi on erittäin hyvä ja helppo tapa tuoda kasvoille reippaasti kosteutusta, joka auttaa ehkäisemään pintakuivuutta. Kuivasta sisä- ja ulkoilmasta ei iho pysty hyödyntämään kosteutta ja siksi ihomme on talvella kuivempi varsinkin täällä pohjoisen kylmissä olosuhteissa. Kasvovesi kannattaa valita oman ihotyypin mukaan. Jos esimerkiksi ihoon tulee herkemmin epäpuhtauksia, niin kannattaa valita kasvovesi, joka ehkäisee haitallisten bakteerien määrää iholla ja auttaa pitämään ihohuokoset puhtaina. Kasvovettä saa mielellään käyttää runsaasti, sekä aamuin että illoin. Unohda vanulaput ja taputtele vesikosteus kasvoille käsin tai käytä suoraa iholle suihkutettavia tuotteita. Näin saat imeytettyä tuotteen ihoon oikeasti kunnolla! Kasvovesi suihkutetaan puhdistetulle ja kuivalle iholle aamuin illoin.

Suositukset