Ihon luonnollinen ikääntyminen käynnistyy 25 ikävuoden jälkeen, kun ihon kollageenin- ja elastaanintuotanto hidastuu. Tämä johtaa hiljalleen ihon veltostumiseen ja ohenemiseen, jota edistävät myös hormonimuutokset erityisesti naisilla. Ihon uloimman kerroksen luontaisten rasvojen määrä vähenee ja iho menettää kosteutta. Veltostuvan ihon pintaan muodostuu matalia juonteita, samalla kun otsan, suupielten sekä silmäkulmien ilmejuonteet syvenevät. Ikääntyvällä iholla esiintyy myös pigmenttimuutoksia ja yli 60-vuotiailla iho alkaa kellertämään kauttaaltaan.

Ikääntyvän ihon hoidon pääpointteja ovat kevyiden juonteiden silottaminen, pigmenttiläiskien häivyttäminen sekä yleisesti ihon virkistäminen. Koska ikääntyvä iho on usein pintakuiva, ovat kuivan ihon hoitonesteet ja voiteet usein sopivia.

Ikääntyvän ihon hoito

Ikääntyvän ihon hoito muodostuu ihon perushoidosta, jossa huomioidaan ihonhoidon tärkeimmät vaiheet ihotyypille ominaisesti. Näin ylläpidetään ihon kosteustasapainoa ja ehkäistään iho-ongelmien muodostumista. Tärkeimmät ihonhoidon vaiheet ovat puhdistus, kuorinta ja kosteutus. Iho puhdistetaan hellävaraisilla tuotteilla aamuin illoin, jonka jälkeen iholle levitetään sen tarpeita vastaavat kosteuttavat tuotteet. Ikääntymisen merkkejä voidaan ehkäistä anti-age-tuotteilla, jotka esimerkiksi kiihdyttävät ihon uusiutumista tai tehostavat sen kollageenintuotantoa. Säännöllinen kuorinta on tärkeä osa ikääntyvän ihon hoidossa, sillä se edistää hoitotuotteiden imeytymistä ja vauhdittaa ihon uusiutumista.

Runsas altistuminen UV-säteilylle kiihdyttää ihon ikääntymistä. Tärkein ehkäisevä tekijä on UV-säteilyltä suojautuminen, sillä jopa 80% ikääntymisen näkyvistä merkeistä johtuu auringon ultraviolettisäteilystä.

Selaamalla sivua alaspäin löydät ihonhoidon asiantuntijoidemme valitsemat vinkit ikääntyneen ihon hoitoon!

Puhdistustuotteet

Ikääntyvä iho puhdistetaan hellävaraisilla tuotteilla aamuin illoin, jonka jälkeen iholle levitetään sen tarpeita vastaavat kosteuttavat tuotteet. Aamulla voi riittää kevyt huuhtelu viileällä vedellä.

Suositukset

Kasvovedet

Kasvovesi on erittäin hyvä ja helppo tapa tuoda kasvoille reippaasti kosteutusta, joka auttaa ehkäisemään pintakuivuutta ja ikääntymisen merkkejä. Kasvovettä saa mielellään käyttää runsaasti, sekä aamuin että illoin. Unohda vanulaput ja taputtele vesikosteus kasvoille käsin tai käytä suoraa iholle suihkutettavia tuotteita. Näin saat imeytettyä tuotteen ihoon oikeasti kunnolla! Kasvovesi suihkutetaan puhdistetulle ja kuivalle iholle aamuin illoin.

Suositukset