Teini-iässä vastuu omasta hyvinvoinnista alkaa yhä enemmän siirtyä nuorelle itselleen. Terveelliset elintavat auttavat pitkälle ja näkyvät myös ihon kunnossa. Ihon hyvinvointi koostuu monesta asiasta. Riittävä lepo, sopivasti liikuntaa, tasapainoinen ruokavalio, riittävä veden juonti ja hygienia ovat terveyden kulmakiviä. Hyvä olo ja terveys näkyvät usein myös ihon hyvänä kuntona.

Terveellisistä elintavoista huolimatta iho saattaa oireilla esimerkiksi hormonimuutosten yhteydessä. Teini-iässä suurimmalle osalle nuorista tulee ihoon erilaisia epäpuhtauksia, jotka näkyvät ihon pinnassa esimerkiksi finneinä tai punoituksena. Iho saattaa tuntua paikoitellen kutiavalta ja jopa kipeältä. Oikeilla ihonhoitotottumuksilla voi iho-oireisiin hakea helpotusta.

Teini-ikäisen ihon hoito

Tärkein hoito teini-ikäisen kuten muidenkin iholle on päivittäinen puhdistus vedellä ja omalle iholle sopivalla puhdistusaineella. Kasvot puhdistetaan aamuin illoin ja kosteutetaan kosteusvoiteella. Mahdolliset meikit ja päivän aikana kertynyt lika tulee aina poistaa huolellisesti yöksi.

Selaamalla sivua alaspäin löydät ihonhoidon asiantuntijoidemme valitsemat vinkit nuoren ihon hoitoon!

Puhdistustuotteet

Suurin virhe, jonka voit ihon hoidossa tehdä, on suistaa se epätasapainoon väärällä puhdistustuotteen valinnalla. Aamuisin kasvoille riittää pelkkä kevyt huuhtelu viileällä vedellä, ennen kosteuttavia tuotteita.

Suositukset

Kasvovedet

Kasvovesi on erittäin hyvä ja helppo tapa tuoda kasvoille reippaasti kosteutusta, joka auttaa ehkäisemään pintakuivuutta. Jos ihoon tulee herkemmin epäpuhtauksia, niin kannattaa valita kasvovesi, joka ehkäisee haitallisten bakteerien määrää iholla ja auttaa pitämään ihohuokoset puhtaina. Kasvovettä saa mielellään käyttää runsaasti, sekä aamuin että illoin. Unohda vanulaput ja taputtele vesikosteus kasvoille käsin tai käytä suoraa iholle suihkutettavia tuotteita. Näin saat imeytettyä tuotteen ihoon oikeasti kunnolla! Kasvovesi suihkutetaan puhdistetulle ja kuivalle iholle aamuin illoin.

Suositukset