Pintakuivuus ei ole ihotyyppi, vaan se voi vaivata minkälaista ihoa tahansa. Kuivasta ihotyypistä pintakuivuus eroaa nimensä mukaan niin, että pintakuivassa ihossa vain uloin kerros on kosteusköyhä. Syvemmällä kaikki on hyvin, ainakin kosteuden osalta. Pinnallinen kuivuus voi olla pelkkää kosteuden puutosta tai sekä kosteuden että rasvan puutosta. Puute voi johtua esimerkiksi siitä, että ihohuokoset ovat menneet tukkoon eikä talirauhasten tuottama tali pääse ulos voitelemaan ihoa eivätkä kosteuttavien tuotteiden kosteuttavat aineet pysty imeytymään ihoon.

Pintakuivuudesta voi johtua esimerkiksi vääristä ihonhoitotavoista, pesuaineet ovat liian tujuja tai iholle ei anneta tarpeeksi kosteutusta. Elintavoista muun muassa heikko ravinto, runsas alkoholin käyttö, tupakointi sekä palautumisen puute ja liika kuormitus voivat vaikuttaa ihon pintakuivuuteen.

Kuivan ihon hoidossa pyritään vahvistamaan ihon kosteustasapainoa ja lisäämään rasvan määrää ihossa. Pintakuivan ihon kosteusköyhyyttä paikataan kosteutta sitovilla raaka-aineilla, kuten hyaluronihapolla ja hunajalla.
Selaamalla sivua alaspäin löydät ihonhoidon asiantuntijoidemme valitsemat pintakuivalle iholle suunnatut täsmätuotteet!

Puhdistustuotteet

Suurin virhe, jonka voit ihon hoidossa tehdä, on suistaa se epätasapainoon väärällä puhdistustuotteen valinnalla. Vältä voimakkaita geelejä ja vaahtoja ja pysy turvallisilla vesillä öljypohjaisten tuotteiden sekä puhdistusmaitojen kanssa. Mikäli meikkaat, suosi kaksoispuhdistusta. Käytä puhdistustuotetta vain iltaisin, ja pyyhi se pois lämpimään veteen kastellulla musliiniliinalla, jotta saat puhdistusaineen poistettua kunnolla. Aamuisin puhdistukseen riittää pelkkä kasvovesi. Hoida ihoa sen luonnollista tasapainoa kunnioittaen.

Suositukset

Kasvovedet

Runsas kosteuttaminen on pintakuivanihon hoidossa perusasia, joten kasvoveden ja seerumin käytössä ei saa litsata. Kasvovesi paitsi nopeuttaa ihon palautumista puhdistuksen aiheuttamasta rasituksesta, se myös kosteuttaa ihoa. Lähdevesisuihke tai kosteuttava hoitovesi tekee kuivuudesta ärtyneelle ja kireälle ihollesi saman kuin vesi sinulle silloin, kun sinulla on jano. Kasvovettä saa mielellään käyttää runsaasti, sekä aamuin että illoin. Unohda vanulaput ja taputtele vesikosteus kasvoille käsin tai käytä suoraa iholle suihkutettavia tuotteita. Näin saat imeytettyä tuotteen ihoon oikeasti kunnolla! Kasvovesi suihkutetaan puhdistetulle ja kuivalle iholle aamuin illoin.

Suositukset