Herkkä iho ärsyyntyy ja reagoi helposti, ja pinnalliset sekä laajentuneet verisuonet ovat myös yleisiä. Herkällä iholla saattaa esiintyä punoitusta, kutinaa, couperosaa ja toisinaan yleensä kuukautiskierron mukaan epäpuhtauksia. Jos ihosi tuntuu kireältä sekä usein jopa polttelevalta ja kutiavalta, on sinulla todennäköisesti herkkä iho. Herkkä iho ei varsinaisesti ole ihotyyppi, sillä millä tahansa ihotyypillä voi esiintyä herkkyyttä ja allergioita.

Ihosi on voinut herkistyä myös liiallisen kosmetiikan käytön seurauksena. Herkkää ihoa ärsyttää tyypillisesti myös säilöntäaineet ja hajusteet. Sen vuoksi herkkä ihoisen on tärkeää kiinnittää erityistä huomiota kosmetiikan raaka-aineisiin ja tuotteisiin mitä ostat.

Herkän ihon hoidossa on oleellista pyrkiä vahvistamaan ihon omia mekanismeja ja olla häiritsemättä ihon luontaista toimintaa, sillä se reagoi ja ärsyyntyy helposti. Herkän ihon hoito voi olla haastavaa, sillä tuotteet, jotka rauhoittavat toisen ihon, voivat saada toisen ihon reagoimaan voimakkaastikin. Siksi hoito vaatii kärsivällisyyttä, joskus useita kokeiluja eikä mitään kiveen hakattua kaavaa ole, joka sopisi kaikille. Herkän ihon hoidossa pyritään vahvistamaan ihon omaa vastustuskykyä pitämällä ihon pH tasapainoisena, runsaan kosteutuksen ja lempeän käsittelyn avulla.

Selaamalla sivua alaspäin löydät ihonhoidon asiantuntijoidemme valitsemat herkälle iholle suunnatut täsmätuotteet!

Puhdistustuotteet

Ole herkän ihon kanssa lempeä. Puhdista ihosi balsameilla tai öljymaisilla tuotteilla taikka maidoilla, jos et käytä paljoa meikkiä. Mikäli haluat ottaa käyttöön balsamin tai öljyn, muistathan, että öljyputsarit lisätään kuiville kasvoille ja hierotaan niin pitkään, että kaikki meikki on sulanut. Tämä siis ennen veden lisäämistä. Puhdistustuotteen käyttö vain iltaisin on riittävää, sillä aamulla voit puhdistaa kasvosi kasvovedellä tai huuhdella ne kevyesti haalealla vedellä.

Suositukset

Kasvovedet

Suosi yksinkertaista tuotetta! Kasvovesi on erittäin hyvä ja helppo tapa tuoda kasvoille reippaasti kosteutusta, joka auttaa ehkäisemään pintakuivuutta. Valitse kasvovedeksi kosteuttava ja rauhoittava kasvovesi, joka ei sisällä alkoholeja tai säilöntäaineita. Ihoa pyritään ensin rauhoittamaan ja ehkäisemään reaktiivisuutta ja sen jälkeen vahvistamaan. Joskus ihon rauhoittamisessa voi kestää 2-3 kuukautta. Kasvovettä saa mielellään käyttää runsaasti, sekä aamuin että illoin. Unohda vanulaput ja taputtele vesikosteus kasvoille käsin tai käytä suoraa iholle suihkutettavia tuotteita. Näin saat imeytettyä tuotteen ihoon oikeasti kunnolla! Kasvovesi suihkutetaan puhdistetulle ja kuivalle iholle aamuin illoin

Suositukset