Perioraalidermatiitin (POD) eli suunympärysihottuman oireet ovat suun ympärille ilmestyvä punoitus, kuivuus ja kutina, johon nousee pientä näppyä vieri viereen ja näpyt voivat jopa tulehtua. Ihottuma saattaa levitä suupielistä jopa silmäkulmiin saakka.

Diagnosointi ei ole aina täysin yksioikoista. Lääketiede ei vielä tunne tarpeeksi hyvin syitä PODin syntymisen taustalla. Syyksi on arveltu esimerkiksi liikahoitamista, iholle liian voimakkaiden tuotteiden käyttämistä, sekä ärsyttävien kemikaalien käyttöä, joita on ihon-, vartalon-, ja hiustenhoitotuotteiden lisäksi hammastahnoissa sekä kodin kemikaaleissa. POD:in puhkeaminen voi myös liittyä hormonitoiminan häiriöihin, voimakkaaseen stressiin sekä huonokuntoiseen suolistoon.

Hyvä uutinen on, että myös PODin oireita on kuitenkin mahdollista lievittää oikeaoppisella ihonhoidolla sekä yleisesti elintapoihin liittyvillä korjauksilla.

Yksinkertaista ihonhoitorutiinejasi. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä että ihonhoitotuotteet tulee pitää mahdollisimman yksinkertaisina ja vähäisinä ole myös tarkkana tuotteiden ainesosalistoista. Suosi tuotteita, joissa on yksinkertaiset, rauhoittavat ja hoitavat raaka-aineet. Vieraile säännöllisesti kosmetologilla, joka auttaa sinua saamaan ihonhoitotuotteesi kuntoon. Varaa aika hoitolaamme.
Iho tarvitsee aikaa, rauhaa ja yksinkertaisuutta.

Selaamalla sivua alaspäin löydät ihonhoidon asiantuntijoidemme valitsemat POD-iholle suunnatut täsmätuotteet!

Puhdistustuotteet

Puhdista ihosi balsameilla tai öljymaisilla tuotteilla taikka puhdistusmaidoilla, jos et käytä paljoa meikkiä. Mikäli haluat ottaa käyttöön balsamin tai öljyn, muistathan, että öljyputsarit lisätään kuiville kasvoille ja hierotaan niin pitkään, että kaikki meikki on sulanut. Tämä siis ennen veden lisäämistä. Puhdistustuotteen käyttö vain iltaisin on riittävää, sillä aamulla voit puhdistaa kasvosi kasvovedellä tai huuhdella ne kevyesti haalealla vedellä.

Suositukset