Couperoottinen herkkä iho ärsyyntyy ja reagoi helposti, ja kasvojen ihon alueella esiintyy pinnallisia, sekä katkenneita ja laajentuneita verisuonia. Näiden määrä ja sijainti voivat vaihdella, mutta usein niitä on poskissa ja nenässä tai sen ympäristössä.

Couperosaa aiheuttavat perinnölliset tekijät lisäksi sitä esiintyy pohjoismaalaisilla naisilla, yleensä kuivalla ja ohuella iholla. Suomen sääolosuhteet kuten kylmä viima, pakkanen aiheuttavat couperosaa. Lisäksi suuret lämpötilavaihtelu, saunominen, aurinko, runsas alkoholin käyttö ja tupakointi altistavat couperosalle.

Couperosasta on haastavaa päästä täysin eroon. Couperosan hoidossa tärkeintä on ihon rauhoittaminen ja vahvistaminen sekä hoitaa iho hyvin kaikkina vuodenaikoina. Voimakkaita puhdistustuotteita, alkoholia sisältäviä kasvovesiä ja rouhearakeisia kuorintoja kannattaa välttää.

Jos ihollasi on pinnallisia verisuonia, on tärkeää muistaa välttää verenkiertoa lisääviä tuotteita, kuten aktiivisia seerumeita. Jos kärsit ohuesta ihosta, jossa esiintyy pinnallisia verisuonia, kannattaa suosia entsyymikuorintaa rakeellisen sijaan, sillä se on tarpeeksi hellävarainen iholle, sekä verisuonia supistavia ja ihoa vahvistavia ihonhoitotuotteita.

Selaamalla sivua alaspäin löydät ihonhoidon asiantuntijoidemme valitsemat couperosa iholle suunnatut täsmätuotteet!