Tyypillisesti atoopikon iho on herkkä, iho tulehtuu helposti ja on erittäin kuiva. Atooppinen iho poikkeaa rakenteeltaan normaalista ihosta. Ihon läpäisyeste ei ole yhtä hyvä kuin terveen ihon, mikrobit ja ihoa ärsyttävät aineet pääsevät ihoon ja aiheuttavat sen tulehtumista, atopiaa. Ihon läpi pääsee haihtumaan kosteutta, jolloin iho kuivuu ja pahimmassa tilassa se voi myös halkeilla. Kun normaalissa ihossa ihon läpäisyeste palautuu saippuapesun jälkeen ennalleen parissa tunnissa, atoopikolla siihen kuluu 1-2 päivää.

Atooppisen ihon hoidossa on tärkeää keskittyä raaka-aineisiin, jotka lievittävät kuivuutta ja korjaavat ihon suojakerrosta. Lisäksi on tärkeää suojata ihoa ulkoisilta ärsytystekijöiltä. Atopia on yleensä perinnöllistä, ja lisäksi sitä kuormittavat stressi, voimakas pakkanen ja kuiva ilma.
Selaamalla sivua alaspäin löydät ihonhoidon asiantuntijoidemme valitsemat atooppiselle iholle suunnatut täsmätuotteet!

Puhdistustuotteet

Ole atooppisen ihon kanssa lempeä. Puhdista ihosi balsameilla tai öljymaisilla tuotteilla taikka maidoilla, jos et käytä paljoa meikkiä. Mikäli haluat ottaa käyttöön balsamin tai öljyn, muistathan, että öljyputsarit lisätään kuiville kasvoille ja hierotaan niin pitkään, että kaikki meikki on sulanut. Tämä siis ennen veden lisäämistä. Puhdistusta voit tehostaa konjac-sienellä, joka auttaa sinua puhdistamaan kasvosi lempeästi.
Puhdistustuotteen käyttö vain iltaisin on riittävää, sillä aamulla voit puhdistaa kasvosi kasvovedellä tai huuhdella ne kevyesti haalealla vedellä.

Suositukset