Akne voi puhjeta kaikille ihotyypeille, ja se liittyy vahvasti hormonitoimintaan tai suolistobakteerien epätasapainosta. Aknele voi altistua kuka tahansa ja sitä voi esiintyä eri ikäisillä. Tyypillisesti akne puhkeaa teini-iässä tai aikuisiällä esim. hormonaalisen ehkäisyn lopettamisen jälkeen tai liiallisen arjen kuormittavuuden seurauksena. Aknea esiintyy eriasteisena, ja epäpuhtauksien määrä vaihtelee. Näppyjä ei saa puristella, sillä ne tulehtuvat helposti, paranevat hitaasti ja voivat jättää jälkeensä ikäviä arpia.

Aknen hoito on aina kokonaisvaltaista, ruokavaliolla ja suoliston hyvinvoinnilla on suuri merkitys hoidossa, mutta myös henkisellä puolella on suuri osansa. Ymmärrämme, että kipeät näpyt ja epätasainen iho eivät tunnu kivalta, mutta sinun tulisi opetella hyväksymään ihosi sen hetkiset oireet. Aknen hoidossa vaaditaan pitkäjänteisyyttä, sillä näpyt eivät katoa päivässä. Suhtaudu ihonhoitoon itsesi hemmotteluna, ja vähitellen alat nähdä ihosi kunnossa muutoksia.

Usein aknea hoidetaan liian pesevillä tuotteille, sillä ajatellaan että iho on likainen. Näin iholle tehdään kuitenkin karhunpalvelus sillä liian pesevät tuotteet stimuloivat talirauhasia tuottamaan enemmän talia kuin on tarpeellista.

Toisinaan akne voi olla niin paha tai kivulias, että siihen tarvitaan lääkehoitoa. Vieraile säännöllisesti kosmetologilla, joka auttaa sinua saamaan ihonhoitotuotteesi kuntoon sekä konsultoi sinua ihosi hoidossa. Varaa aika hoitolaamme.

Selaamalla sivua alaspäin löydät ihonhoidon asiantuntijoidemme valitsemat akne iholle suunnatut täsmätuotteet!

Puhdistustuotteet

Akne ihoa tulee hoitaa hellästi. Valitse puhdistustuotteeksi vesiliukoinen maitomainen puhdistustuote käytä puhdistustuotteen pesuun haaleaa vettä ja vältä ihon liiallista hankaamista, sillä se voi ärsyttää ihoa ja huonontaa ihon kuntoa. Jos iho ei ole erityisen rasvoittuva, aamuisin ihon puhdistukseen riittää puhdistus pelkällä kasvovedellä tai huuhtelu haalealla vedellä, jonka jälkeen käytät kosteutustuotteet. Öljyisemmän ihon voin puhdistaa aamuin illoin puhdistusmaidolla.

Suositukset