Raaka-aineet tutuksi, Bakuchi (Bakuchiol)

Ollaan saatu super hyvää palautetta raaka-aineiden vertailusta ja nyt päätimmekin tietyin väliajoin esitellä yhden luonnonkosmetiikan mahtis tuotteen. Esittelyssä tällä kertaa Bakuchi (Bakuchiol), jonka olemassa olosta et varmaankaan ole voinut välttyä, jos vähänkin seuraat luonnonkosmetiikkaa.

Bakuchiol on noussut lyhyessä ajassa kaikkien huulille, vaikka sitä on käytetty aasialaisessa ja intialaisessa lääketieteessä jo pitkään parantamaan ihosairauksia. Bakuchiol on puhdistettu fenoli, jota löytyy pääasiassa intialaisen kasvin Psoralea corylifolia (babchi) siemenistä, mutta sitä löytyy myös muista kasvilähteistä. Bakuchiol-öljy ei ole mikään uusi tuttavuus, sillä se löydettiin ensimmäistä kertaa 60-luvulla, mutta kaupallisesti sitä käytettiin vasta vuonna 2007. Sitä on kuitenkin hyödynnetty perinteisessä intialaisessa ja kiinalaisessa lääketieteessä useiden sairauksien hoitoon muun muassa sen antioksidanttisten, tulehdusta ehkäisevien ja antibakteeristen ominaisuuksien vuoksi.

Bakuchiolista puhutaan luonnollisesta vastineesta A-vitamiinin johdannaiselle retinolille, joka hidastaa ikääntymisen merkkejä ja sen vuoksi sitä kutsutaankin usein Bio-Retinoliksi. Se että Bakuchiol on luonnonmukainen, se on vielä hellävarainen ja sopii useimmille ihotyypeille. Useimmat retinoideja sisältävät tuotteet voivat saada herkempi ihoisella aikaan ihoärsytyksiä, hilseilyä – Bakuchiol on paremmin siedetty, koska se ei kiihdytä ihon uudistumista samalla tavalla kuin retinoidit tekevät, joten ihon pinta ei hilseile eikä ihoärsytystä tapahdu.

Aivan kuten retinoli, bakuchiol voi stimuloida kollageenin tuotantoa, lisätä ihon kiinteyttä ja kimmoisuutta sekä häivyttää juonteita ja pigmenttiläiskiä. Sen pitkäaikainen käyttö voi myös vähentää ihon karheutta ja kuivuutta.

Paitsi että bakuchiol on erinomainen tehoaine ikääntyvälle, anti-age-vaikutteista hoitoa hakevalle iholle, on sillä myös anti-bakteerisia sekä mikrobien kasvua ja lisääntymistä ehkäiseviä ominaisuuksia, jotka tekevät siitä loistavan tehoaineen epäpuhtaalle iholle, se vähentää tulehduksia ja ihon punoituksia. Se on siis erinomainen apu myös akneiholle.

Lapin Kauneuspilkun valikoimassa on monia bakuchiolia sisältävää tuotetta

Lapin Kauneuspilkun valikoimassa on monia bakuchiolia sisältävää tuotetta

Bakuchiolin vaikutukset pähkinänkuoressa

  • Boostaa kollageenin tuotantoa! Bakuchiol on erinomainen ihoa silottava ja pehmentävä anti-age-tehoaine, sillä se lisää ihon kiinteyttä ja kimmoisuutta sekä häivyttää juonteita ja ryppyjä. Ihosta tulee pehmeämpi ja kuivuus vähenee.

  • Auttaa taklaamaan ihon ennenaikaista ikääntymistä. Bakuchiolin antioksidanttiset ominaisuudet suojaavat ihoa ja ehkäisevät siten sen ikääntymistä ennen aikojaan.

  • Häivyttää pigmenttiläiskiä. Sileän ihon lisäksi bakuchiol tasoittaa ihon sävyä taistelemalla ihon pigmenttimuutoksia vastaan. Se häivyttää jo olemassa olevia maksaläiskiä ja ennaltaehkäisee uusien syntymistä. Säännöllinen bakuchiol-tuotteen käyttö voi siis tehdä ihon pinnasta ja sen sävystä tasaisemman sekä heleämmän.

  • Tasapainottaa rasvoittuvaa ja epäpuhtauksiin taipuvaista ihoa. Antibakteeristen ja mikrobien kasvua ehkäisevien ominaisuuksiensa vuoksi bakuchiol sopii erittäin hyvin akne-, tai epäpuhtaalle iholle ja rauhoittamaan iholla mylläävää ja tulehdusta aiheuttavaa bakteeriarmeijaa. Bakuchiol myös häivyttää aknearpia.

  • Bakuchiol sopii herkällekin iholle. Toisin kuin retinoli, bakuchiol ei yleensä aiheuta ihon hilseilyä ja ärtymistä. Tämä johtuu siitä, ettei bakuchiol kiihdytä ihon uudistumista samalla tavalla kuin retinoli. Bakuchiol ei myöskään tee ihosta herkkää auringolle, joten sitä sisältäviä tuotteita voi käyttää aamuisinkin. Iho kannattaa kuitenkin suojata auringolta.

Bakuchiol sopii siis erityisen hyvin ikääntyneelle iholle, etenkin jos se on herkkä tai kuiva, sillä herkempi iho saattaa tarvita pidemmän ajan tottuakseen retinolia sisältävään tuotteeseen. Bakuchiol sopii myös sinulle, joka haluat käyttää tehokasta anti age -tuotetta päivisin!

Bybi bakuchiol boosteri

Bybi bakuchiol boosteri

Jos haluat kokeilla bakuchiolia sisältäviä tuotteita, tutustu esimerkiksi näihin suosittuihin tuotteisiin:

Olethan jo uutiskirjeemme tilaaja? Saat ensimmäisenä tietoa tarjouksistamme sekä uusia vinkkejä koskien ihonhoitorutiiniasi!