Raaka-aineet tutuksi, Bakuchi (Bakuchiol)

Ollaan saatu super hyvää palautetta raaka-aineiden vertailusta ja nyt päätimmekin tietyin väliajoin esitellä yhden luonnonkosmetiikan mahtis tuotteen. Esittelyssä tällä kertaa Bakuchi (Bakuchiol), jonka olemassa olosta et varmaankaan ole voinut välttyä, jos vähänkin seuraat luonnonkosmetiikkaa.

Bakuchiol on noussut lyhyessä ajassa kaikkien huulille, vaikka sitä on käytetty aasialaisessa ja intialaisessa lääketieteessä jo pitkään parantamaan ihosairauksia. Bakuchiol on puhdistettu fenoli, jota löytyy pääasiassa intialaisen kasvin Psoralea corylifolia (babchi) siemenistä, mutta sitä löytyy myös muista kasvilähteistä. Bakuchiol-öljy ei ole mikään uusi tuttavuus, sillä se löydettiin ensimmäistä kertaa 60-luvulla, mutta kaupallisesti sitä käytettiin vasta vuonna 2007. Sitä on kuitenkin hyödynnetty perinteisessä intialaisessa ja kiinalaisessa lääketieteessä useiden sairauksien hoitoon muun muassa sen antioksidanttisten, tulehdusta ehkäisevien ja antibakteeristen ominaisuuksien vuoksi.

Bakuchiolista puhutaan luonnollisesta vastineesta A-vitamiinin johdannaiselle retinolille, joka hidastaa ikääntymisen merkkejä ja sen vuoksi sitä kutsutaankin usein Bio-Retinoliksi. Se että Bakuchiol on luonnonmukainen, se on vielä hellävarainen ja sopii useimmille ihotyypeille. Useimmat retinoideja sisältävät tuotteet voivat saada herkempi ihoisella aikaan ihoärsytyksiä, hilseilyä – Bakuchiol on paremmin siedetty, koska se ei kiihdytä ihon uudistumista samalla tav